Viorica Dăncilă, șefa delegației PSD în Parlamentul European: Gianni Pittella, candidatul nostru la președinția PE, este un prieten al României

O viziune a Parlamentului European în care solidaritatea primează, iar legislativul european are o agendă centrată pe problemele concrete ale oamenilor este ceea ce propune candidatul socialiștilor europeni la șefia PE, Gianni Pittella și care delegația social-democrată română îl susține, a declarat pentru CaleaEuropeana.ro, șefa delegației PSD în Parlamentul European, Viorica Dăncilă.

Candidatul pe care îl susţin, alături de colegii mei din delegaţia social-democrată română, şi-a făcut un obiectiv din creşterea transparenţei procesului de luare a deciziilor în UE şi dintr-o mai mare apropiere şi deschidere a instituţiei Parlamentului European faţă de cetăţenii din toate statele membre, şi în acelaşi timp şi-a exprimat în repetate rânduri sprijinul pentru politici vitale pentru viitorul UE, precum cele dedicate tinerilor şi egalităţii de gen”, a declarat eurodeputatul social-democrat.

La începutul lunii decembrie a anului trecut socialiștii și democrații europeni au decis să îl susțină pe liderul grupului în PE, eurodeputatul italian Gianni Pittella, pentru candidatura sa la președinția Parlamentului European. Printre contracandidații săi se numără Antonio Tajani (PPE), vicepreședinte al Parlamentului European și Guy Verhofstadt (ALDE), liderul liberalilor în PE și negociator-șef al legislativului european pentru Brexit.

”Vrem să punem capăt austerității oarbe și egoismului național care au degradat Uniunea Europeană. Venim cu o viziune bazată pe idealurile stângii, principii și strategii care reprezintă o alternativă la ceea ce propune dreapta politică”, și-a argumentat Pittella candidatura.

În acest context, Dăncilă a precizat că viziunea solidarității în interiorul Uniunii poate fi propulsată de un președinte social-democrat al Parlamentului European.

Uniunea Europeană se află într-un moment dificil, în care se simte nevoia ca Parlamentul European, instituția reprezentativă a cetățenilor Uniunii să fie o instituție cu agenda centrată pe problemele concrete ale oamenilor. Și este nevoie și de o viziune a PE în care solidaritatea în interiorul Uniunii să primeze. Aceasta este viziunea S&D și ea trebuie dusă mai departe de un președinte social-democrat al PE”, a punctat europarlamentarul român.

Liderul delegației social-democrate din România în PE a ținut să precizeze că Gianni Pittela este un prieten al țării noastre.

”Să nu uităm că vorbim despre Gianni Pittella, o personalitate a social-democrației europene și una dintre figurile marcante ale PE, cu experiență îndelungată la nivelul acestei instituții și un foarte bun cunoscător al mecanismelor sale. Nu în ultimul rând, aș sublinia că vorbim, în cazul domnului Pittella, și despre un adevărat prieten al României”.

Viitorul președinte al Parlamentului European va fi ales pe 17 ianuarie 2017.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *