Visul European-origini si viitor. Luni, ora 13, B1 TV, emisiunea Calea Europeana

23062009024Proiectul Europei Unite poarta inscrise semnaturilor lui Alexandru Macedon, Carol cel Mare, sau Napoleon. Astazi traim o noua etapa, in care razboaiele si cuceririle teritoriale au ramas doar istorie pentru europeni. 27 de natiuni sunt unite institutional in cadrul Uniunii Europene. Ce inseamna Europa? Un continent? Un proiect politic? Un spatiu geografic? Sunt tari precum Turcia, Ucraina sau Rusia tari cu vocatie de integrare europeana? Care sunt limitele Europei Unite? Ne indreptam spre un stat federal sau spre o Europa a Natiunilor Unite?

Cum va influenta Tratatul de la Lisabona destinul UE si implicit al Romaniei? Cum va arata noua Comisie si cum va lucra noul Parlament European? Are nevoie UE de un presedinte? Multe intrebari, dar si un invitat pe masura acestor provocari ale integrarii. Luni, pe B1 TV, de la ora 13, si in aceeasi zi, in reluare, de la 1 noaptea, pe Calea Europeana vine profesorul universitar doctor Augustin Fuerea, unul dintre cei mai titrati si respectati specialisti romani in drept comunitar.

Poti participa la emisiune, postand intrebari sau opinii la sectiunea de comentarii a acestei teme.

Share daca ti-a placut articolul:

4 Responses to Visul European-origini si viitor. Luni, ora 13, B1 TV, emisiunea Calea Europeana

 1. catalina 23/06/2009 at 01:26

  Excelenta emisiune!Felicitari! E chiar necesar sa invitati profesionisti cum est e D-nul Profesor Fuerea.Daca imi permiteti o sugestie:continuati tot asa!

  Reply
 2. Roxana Popescu 23/06/2009 at 11:36

  Felicitari pentru tematica abordata si, mai ales, pentru invitat, care, cu totii stim, ca reprezinta o notorietate in domeniu. Pe viitor, este de dorit sa perpetuati astfel de intalniri, la un nivel academic, stiintific de exceptie. Succes in tot ce va propuneti, d-le Carbunaru!

  Reply
 3. elena 23/06/2009 at 14:16

  Felicitarile noastre pentru emisiunea „Calea europeana” din 22 iunie a.c. realizata de dnul Dan Cărbunaru, unde l-ati avut ca invitat pe prestigiosul profesor universitar doctor Augustin Fuerea!
  Romania mai are multa nevoie si de afirmarea valorilor noastre profesionale, a imaginii pozitive a caracterelor puternice romanesti, si de cultura europeana, si de expuneri foarte interesante de drept comunitar si integrare europeana, si de alte discutii constructive pentru educatia copiilor nostri.
  In ceea ce priveste invitatul Dumneavoastra, multi dintre noi am prefera sa-l vedem mai des la emisiunile canalului B1TV, valoarea profesionala si morala a acestuia avand aprecierea studentilor universitatilor la care Domnia Sa profeseaza. Felul in care acesta s-a prezentat, cunostintele expuse, foarte interesantele opinii, precum si dialogul cu prezentatorul au ridicat cu mult standardele postului Dumneavoastra, pentru noi, la excelent.
  Foarte bine ati ales tema! Excelenta emisiune!

  Reply
 4. Dan Carbunaru 24/06/2009 at 21:54

  multumesc pentru aprecieri
  cuvintele dumneavoastra imi dau speranta ca proiectul europeana are si adepti informati, nu doar optimisti naivi. prezenta domnului profesor Augustin Fuerea face ca demersul nostru sa capete o tusa mai pronuntata, in sens calitativ. pe viitor vom incerca sa il aducem cat mai des pe domnul profesor pe Calea Europeana, o cale la deschiderea careia a contribuit, in interes national, in anii ce au precedat aderarii.
  astept in continuare opiniile si sugestiile voastre
  toate cele bune

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.