Viviane Reding, comisar european pe Justiţie: România și Ungaria nu respectă statul de drept

viviane redingViviane Reding, comisarul european pentru Justiţie, a declarat, într-un interviu pentru publicaţia Zeit Online că UE trebuie să găsească alte măsuri de a pune presiune pe ţări precum România şi Ungaria pentru în prezent singura sancţiune este eliminarea din Consiliul Europei.

„Spre exemplu, la capitolul respectarea statului de drept, în momentul de faţă, dacă o ţară încalcă regulile statului de drept, avem o singură posibilitate de a o sancţiona, soluţia nucleară: Asta înseamnă că putem să-i luăm ţării respective dreptul de vot în Consiliu. Cred că avem nevoie şi de alte măsuri mai sofisticate. Asta pentru că avem state, în care statul de drept este pus în pericol, iar altele în care el este de-a dreptul încălcat”, a spus Viviane Reding, potrivit Gandul.info.

Întrebată de reporterul „Die Zeit” dacă s-a referit la România şi Ungaria când a vorbit de ţările UE care încalcă statul de drept, comisarul european a confirmat că vorbeşte despre România şi Ungaria, dar nu doar despre ele. „Am face bine dacă ne-am uita împreună cu atenţie cum funcţionează statul de drept în multe dintre ţările membre”, a menţionat comisarul european.

Sursa: Gandul.info
Foto: ec.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.