Viviane Reding, sesizată prin scrisoare cu privire la cazul Antena 3-DNA

viviane redingEuroparlamentarul liberal Norica Nicolai solicită, într-o scrisoare, intervenția comisarului european pentru Justiție, Viviane Reding, în cazul anchetei declanșată de procurorii anticorupție împotriva Antenei 3, ”parte a unui atac orchestrat la adresa libertății media”.

Nicolai consideră demersul DNA unul de ”intimidare” și un ”atac la libertatea de expresie”, scrie Jurnalul Național, potrivit DCNews.rocitând euturbonews.com.

Persoana juridică S.C Antena 3 S.A a fost pusă sub urmărire penală pentru complicitate la infracțiunea de șantaj, în dosarul în care directorul executiv al Antena Group (din care Antena 3 nu face parte), Sorin Alexandrescu, este acuzat că l-a șantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

”Să investighezi un întreg grup media, de la CEO, la jurnalişti şi staff-ul tehnic, pe baza unor presupuse acte comise de CEO-ul companiei este un act clar de intimidare şi poate crea un precedent periculos”, scrie Nicolai, care precizează că postul TV ”pur și simplu își face doar treaba” de informare.

Norica Nicolai cere Comisiei să apere dreptul la libera exprimare din România, precizând că așteaptă ”un răspuns obiectiv” în viitorul apropiat. ”Este momentul ca instituţia Comisiei Europene, care monitorizează România prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), să acţioneze faţă de ameninţările la adresa libertăţii media din această ţară”, a adăugat Nicolai.

Sursa: DCNews.ro
Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.