Vladimir Putin: Americanii sunt obsedaţi de ideea de a fi total invulnerabili

Premierul şi candidatul la alegerile prezidenţiale ruse din martie, Vladimir Putin, a criticat luni atitudinea “cinică” a Occidentului faţă de Siria şi a avertizat împotriva oricărui atac militar împotriva Iranului, potrivit Mediafax.ro.

Putin a apărat vehement dublul veto al Rusiei şi Chinei la începutul lui februarie în Consiliul de Securitate al ONU împotriva unei rezoluţii prezentate de ţările occidentale şi arabe ce condamnă represiunea din Siria, aliat de lungă durată al Moscovei.

Occidentalii “nu mai au răbdare pentru a elabora o abordare echilibrată” în privinţa Siriei la Consiliul de Securitate al ONU, a scris Putin în acest text lung, publicat de cotidianul Moskovskie Novosti şi consacrat în special politicii externe.

“Nu mai rămâne decât să cerem opoziţiei armate să facă acelaşi lucru ca forţele guvernamentale, adică unităţile de luptă să se retragă din oraşe”, a adăugat el.

“Refuzul de a face aşa ceva este cinic”, a subliniat Putin, apărând linia diplomaţiei ruse care acuză Occidentul că privilegiază opoziţia în detrimentul regimului Bashar al-Assad.

“Sper că Statele Unite şi alte ţări vor lua în considerare trista experienţă (din Libia, n.red.) şi nu vor utiliza un scenariu de recurgere la forţă în Siria fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU”, a avertizat Putin.

“Americanii sunt obsedaţi de ideea de a fi total invulnerabili, dar acest lucru este utopic. Aici este fondul problemei”, a apreciat el.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  zh.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *