Vladimir Putin pledeaza pentru crearea unei Uniuni Euroasiatice

Uniunea vamala si Spatiul economic unic, formate in prezent din Rusia, Belarus si Kazahstan, la care au aderat Kargazstan si Tadjikistan, vor deveni in viitor baza pentru o Uniune economica Eurasiatica, considera premierul Vladimir Putin, intr-un articol scris de seful guvernului rus pentru ziarul Izvestia, anunta hotnews.ro. Acest lucru este posibil in conditiile unei stranse coordonari economice si politici valutare. Noua uniune nu va deveni alt URSS, ci o legatura eficienta intre Europa si regiunea Asia-Pacific si unul dintre polii lumii moderne, prognozeaza premierul.

Putin a calificat acest proiect drept deschis, invitandu-i si pe altii sa adere. „Intrarea in Uniunea Eurasiatica va permite fiecarui dintre participanti, pe langa avantajele economice, o integrare europeana mai rapida si de pe pozitii mai solide. In plus, un sistem logic si echilibrat de parteneriat intre Uniunea Eurasiatica si UE are darul de a crea conditii reale pentru modificarea configuratiei geopolitice si geoeconomice a intregului continent, cu un efect global pozitiv”, scrie Putin.

În opinia lui, criza din 2008 a avut un caracter structural si recidiveaza pana in prezent. „Iesirea din situatie poate consta in elaborarea unor abordari comune. Mai intai, prin dialog, in interiorul structurilor regionale existente – UE, NAFTA, APEC, ASEAN si altele. Sunt „caramizile” integratoare in stare sa confere un caracter mult mai stabil economiei mondiale”, considera Putin.

Putin sustine ca proiectul este “o realizare istorica” pentru toate statele post-URSS, care va rupe barierele pentru intelegeri de afaceri, precum si pentru oamenii aflati in cautare de locuri de munca.

Sursa articol: hotnews.ro

Sursa foto: bloombiz.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *