Vocea Rusiei: Agenţia de PR a lui Ponta lucrează cu armata americană

Postul de radio „Vocea Rusiei” publică astăzi un articol intitulat „Adevărul despre compania de PR care lucrează pentru Victor Ponta”. Autoarea susţine că presa care a accentuat faptul că Ponta a angajat agenţia de PR a Kremlinului pentru a se ocupa de imaginea sa europeană a evitat, de fapt, să menţioneze legăturile americane ale acestei companii. „Vocea Rusiei” insistă astfel, potrivit Adevarul.md, pe scenariul că Washingtonul ar fi organizat suspendarea lui Traian Băsescu.

Presa din România care a profitat de zvonul publicat de Die Presse pentru a-l denigra pe Victor Ponta a uitat în mod intenţionat să menţioneze câteva aspecte în privinţa companiei GPlus Europe, deoarece aceste aspecte ar fi avut un efect demoralizator asupra susţinătorilor preşedintelui Băsescu. Aspectul ocolit cu grijă de jurnaliştii pro-Băsescu este următorul: compania de PR GPlus Europe nu este o companie care deserveşte exclusiv interesele Kremlinului. GPlus nu este o companie independentă, ci este doar o subsidiară europeană a companiei americane Omnicom Group. Să vedem cine sunt ceilalţi clienţi ai acestei companii care se ocupă de relaţiile europene ale guvernului rus şi a companiei Gazprom. Lăsând la o parte clienţii din sfera privată (Microsoft, Hewlett-Packard, IBM, FedEx etc.), ne concentrăm asupra clienţilor care reprezintă statul american: Guvernul Federal al SUA, Fiscul american, Departamentul Educaţiei, Departamentul Sănătăţii şi … Armata SUA. Valoarea contractelor încheiate între structurile statului american şi companiile din Omnicom Group se ridică la peste 100 de milioane de dolari şi acestea sunt numai contractele care există la vedere”, afirmă jurnaliştii de la „Vocea Rusiei”.

Potrivit postului rus, între Omnicom Group şi Armata SUA ar exista o relaţie foarte specială, de aceea ştirea reală referitoare la relaţia între Ponta şi Omnicom Group nu se reduce la mesajul „compania de PR a Kremlinului se va ocupa de comunicarea europeană a guvernului Ponta”. Ştirea reală este următoarea: „comunicarea europeană a guvernului Ponta va fi făcută de compania de PR care lucrează cu armata americană”.

„Pentru orice observator al situaţiei politice de la Bucureşti este clar cine ar putea fi persoana care a făcut legătura între această companie şi Victor Ponta. Nu există informaţii certe în această privinţă, dar ar fi fost firesc ca generalul Clark să-i fi recomandat lui Victor Ponta o companie care şi-a demonstrat profesionalismul în relaţia cu Armata SUA”, mai scrie site-ul postului de radio, menţionând că aceste legături ar confirma direct scenariul că Washingtonul s-ar fi dezis de Băsescu.

Sursa: Adevarul.md
Foto: blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *