Voievozii Uniunii Europene

Ma intreb, poate va intrebati si voi, cine va conduce Romania voievozilor? Oare cine va fi inscaunat pe tronul lui Stefan, Iancu de Hunedoara, Mircea cel Batran? Vom avea alegeri uninominale pentru voievozii nostri? Gandul a realizat o analiza a efectelor produse de proiectul noilor regiuni de dezvoltare. O puteti citi aici – http://www.gandul.info/politica/analiza-gandul-cine-pierde-pe-schema-regiunilor-de-dezvoltare-si-cine-vor-fi-viitorii-voievozi-8318807.

Poate ca asa este mai bine. Ne vom apropia mai mult de radacini, de un Ev Mediu pe care ulitele patriei ni-l arata la tot pasul. Cu 40 la suta din populatie la tara, cu cea mai mare rata a saraciei din UE, cu cel mai mare numar de analfabeti din UE, cu cea mai precara forma de interes pentru igiena sanitara si mai ales morala, un voievod regional ne apropie de realitatea vremilor noastre.

Girofarul unui Voda ne va garanta ca datam totusi corect evenimentul. Sa nu ne amagim, traim un Ev Mediu, iar singurul update pe care ni-l permite istoria pare sa fie de tip fanariot. Dupa cum observati, fara culoare politica, ci strans legat de visteria voievozilor nostri, de pungile cu galbeni ale boierilor si de seninatatea prin care trecem prin istorie. Hai sa horim!

Dan Carbunaru

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Voievozii Uniunii Europene

  1. Dan Carbunaru 07/06/2011 at 18:52

    Pe cine ati vedea in fruntea Voievodatelor romanesti de astazi?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *