Vosganian: Administraţia noastră este în acest moment nepregătită pentru preluarea preşedinţiei UE, în 2019

VosganianAdministraţia noastră este în prezent nepregătită pentru preluarea preşedinţiei Uniunii Europene în 2019 şi trebuie un efort colosal pentru ca, în următorii şase ani, să o pregătim pentru acest examen de maturitate pe care România îl va da, a afirmat, joi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, într-o conferinţă dedicată fondurilor europene, informează Mediafax.ro.

“Când am intrat în 2007 în Uniunea Europeană, ni se părea că 2019, anul în care România va avea preşedinţia UE, este foarte departe. Suntem la jumătatea acestei perioade. Administraţia noastră este în acest moment nepregătită pentru preluarea preşedinţiei UE, în 2019”, considera ministrul.

“Miniştrii noştri vor conduce consiliile, vor conduce ECOFIN, consiliile pe competitivitate, pe transporturi, pe industrii. România nu va fi reactivă, va trebui să-şi asume priorităţi ale UE, iar ministerele vor trebui să aibă departamente care să pregătească, să evalueze şi să justifice poziţiile României. Asta nu se face peste noapte”, a declarat Vosganian.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.