Voturi la Strasbourg și reuniune a miniștrilor de finanțe la Bruxelles. Ce se întâmplă important pentru România

Săptămână de vot pentru Parlamentul European care se reuneşte în plen la Strasbourg pentru patru zile în timp ce la Bruxelles, miniştrii de finanţe ai zonei euro iau luni decizia finală în privinţa programului de iertare a datoriilor Greciei, iar marţi continuă dezbaterile cu colegii lor din zona non euro pe soluţiile legate de criză şi taxa privind tranzacţiile financiare.

Două momente importante pentru România se prefigurează săptămâna viitoare la Bruxelles: premierul Mihai Răzvan Ungureanu va avea joi întâlniri cu preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy şi apoi cu cel al Comisiei Europene, Jose Barroso, informeaza ziarul Adevarul in pagina sa electronica.

Tot joi se votează o rezoluţie a Parlamentului European (PE) de condamnare a atitudinilor discriminatorii la adresa cetăţenilor UE, în interiorul Europei, prin intermediul site-urilor. Dezbaterea pe acest subiect este programată marţi şi se va referi la site-ul olandez promovat de Partidul Libertărţii, partener în coaliţia de guvernare, şi care promovează discriminarea cetăţenilor din estul Europei.

Pentru mai multe informații, accesați Adevarul.ro.

Sursa articol:Adevarul.ro
Sursa foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *