Vreti in Schengen? Dati-le solutii guvernantilor. Vezi aici reacțiile cititorilor

imageRomania vrea in Schengen. Sau cel putin isi dorea asta, pana sa anute Guvernul ca nu va mai fi o prioritate daca nu suntem primiti in martie.
Voi mai veti in Schengen? De ce? Sunteti multumiti de negocierile Guvernului? Credeti ca suntem pregatiti sa intram? Ce solutii le propuneti celor care ne reprezinta la negocieri?
Intrati pe pagina noastra de facebook, www.facebook.com/caleaeuropeana, iar cele mai bune comentarii vor fi publicate pe caleaeuropeana.ro si vor fi transmise Ministerului Afacerilor Externe.

Raspunsurile cititorilor:

Andrei Negusiu:  ca ai nostri, astia sau cei de dinainte, n-or fi in stare sa negocieze, nu m-ar mira. dar ca vestul isi bate joc de noi cum vor muschii lui, desi toata lumea stie ca temele sunt facute, aici nu mai incape indoiala. eu cu totul altceva speram de la UE si din pacate cuvantul care rimeaza e ala de incepe cu m si termina stim cu totii cum. (…)

Sa nu ne mai dam de ceasul mortii ca aia ne dau lectii cand au si ei bube cat casa. daca tehnic am indeplinit toate cerintele, si ei se fac ca ploua. sa le aplicam aceeasi metoda, nu sa stam ca slugile la usa, da va rugam ne primiti si pe noi, ca afara ploua. tot ce presupune intrarea unui roman in spatiul schengen sa se aplice si pentru schengenari, cand vin aici. ca vin destui si la cati bani storc de aici cu siguranta i-ar gadila neplacut la buzunar. ca si pe noi ne doare tot acolo, dincolo de orgoliu.

Imi pare rau ca cele comunicate mai sus nu urmeaza un stil “academic”. Pentru ca nu e nimic academic aici, nu vorbim cu adevarat de principii, ci de interese reale, imediate, aboslut partizane. Apropos de “Calea Europeana”, nu de site-ul vostru ci ce de ceea ce ar trebui sa reprezinte acea expresie. din punctul meu de vedere a devenit o fundatura si nimic mai mult. Si daca o tinem tot asa, o sa se aleaga praful de UE si pe buna dreptate. In acest moment, principiul e unul singur – joci in tabara lui Merkel si compania, bine, nu, stai frumusel intr-un tarc si nu cumva sa faci nazuri. Fac toti atat tam-tam de imigratie, ca de e an electoral, dar nu sufla unul o vorba cate slujbe sunt duse in spate de imigranti, pentru ca nemtilor si celor ca ei le pute sa le mai faca. Mi se pare ingrijorator ca oriunde apar probleme, se trezeste un neamt sa spuna, cutare sau cutare ar trebui sa paraseasca zona euro sau UE. Ce altceva mai clar vreti?

Aurora Ciurea : Vom fi in acest spatiu atunci cand vor fi putini cei care se intreaba ce este aia!

Robert Soare : nu inteleg nimic… da’ de ce vrem noi in schengen, stau si ma gandesc ca nici Irlanda si nici Anglia nu sunt in schengen. Dupa ce noi ne-am indeplinit tot ce au cerut UE tot nu am intrat iar  Elvetia si Slovacia au fost bagate in schengen fara sa fi facut mari eforturi, ba chiar au spus sa faca si ei eforturi si sa securizeze Elvetia Aeroportul iar Slovoci granita cu Ukraina, si atunci eu intreb de ce nu ne vor UE in schengen chiar daca noi vrem

Radu Popescu:   noi vrem, ei nu ne vor! putem intra cu forta?  nu cred! dar nici sa ne caciulim in fata lor!

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.