Warren Buffett: Sistemul financiar american se află într-o stare bună. Cel european se sufoca dacă nu intervenea BCE

Băncile americane dispun de lichidităţi ample şi sunt o clasă aparte faţă de cele europene, consideră miliardarul Warren Buffett, a cărui companie de investiţii Berkshire Hathaway a plasat peste 19 miliarde de dolari în insituţiile financiare din SUA potrivit Mediafax.

“Aş pune băncile europene şi cele americane în două categorii diferite.Sistemul financiar american se află într-o stare bună. Sistemul financiar european se sufoca acum câteva luni, înainte să primească sprijin de la Banca Centrală Europeană (BCE)“, a arătat Buffett, transmite Bloomberg.

“Mi-ar plăcea să am o mulţime de bani timp de trei ani, cu o dobândă de 1%, dar nu am probleme. Băncile americane au lichidităţi care le ies pe urechi”, a spus Buffett la reuniunea anuală a Berkshire Hathaway.

Berkshire, condusă de Buffett în ultimii 42 de ani, este principalul acţionar al băncii Wells Fargo, cel mai mare creditor ipotecar din Statele Unite, la care deţine o participaţie de peste 12 miliarde de dolari.

Buffett a investit anul trecut 5 miliarde de dolari în Bank of America, în schimbul unor acţiuni preferenţiale şi garanţii. Bank of America este a doua mare bancă din SUA în funcţie de active, după JPMorgan.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *