Washingtonul raspunde Rusiei: SUA nu va modifica planul implementarii scutului antiracheta al NATO din Europa

Casa Alba a respins, miercuri, orice modificare in configurarea elementelor scutului antiracheta al NATO in Europa si a negat ca sistemul ar fi indreptat impotriva Rusiei, dupa avertismentul oficial lansat de presedintele Dmitri Medvedev, informeaza AFP, potrivit Hotnews.

Medvedev a anuntat miercuri ca, in caz de necesitate, Rusia va desfasura in nordul si sudul tarii sisteme moderne de atac, capabile sa contracareze scutul european. Potrivit afirmatiilor sale, una dintre aceste masuri va viza amplasarea sistemelor Iskander in regiunea Kaliningrad.

“Prin mai multe canale de comunicare, am explicat oficialilor rusi ca sistemele antiracheta a caror desfasurare este prevazuta in Europa nu ameninta si nu pot ameninta descurajarea strategica a Rusiei” a aratat intr-un comunicat purtatorul de cuvant al Consiliului securitatii nationale a SUA, Tommy Vietor.

“Continuam sa credem ca prin cooperarea cu Rusia in privinta apararii antiracheta contribuim la imbunatatirea securitatii SUA, a aliatilor nostri din Europa si a Rusiei, si vom continua sa conlucram cu Rusia pentru a defini parametrii unei posibile cooperari’, a mai spus Vietor.

Presedintele Dmitri Medvedev a prezentat masurile pe care Rusia le va adopta drept raspuns la desfasurarea de catre SUA a sistemelor de aparare aeriana in Europa – intarirea actiunilor de protectie a obiectivelor fortelor strategice nucleare, dotarea rachetelor balistice cu mijloace eficienta de combatere a scutului si cu noi blocuri defensive de inalta eficienta, desfasurarea in sudul si nordul tarii a sistemelor moderne de aparare.

“Am luat urmatoarea hotarare: din ordinul meu, Ministerul Apararii va introduce imediat in componenta de lupta a statiilor radar sisteme de avertizare a atacurilor cu rachete in orasul Kaliningrad”, a spus Medvedev.

Sursa articol: Hotnews.ro

Sursa foto: fanooserah351.blogfa.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.