Generalul american Wesley Clark, consilierul lui Victor Ponta pe probleme de securitate şi economie

Premierul Victor Ponta l-a prezentat, joi, la Guvern pe generalul american în rezervă Wesley Clark, anunţând că acesta a acceptat să îl consilieze pe probleme strategice, de securitate şi economie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a precizat, potrivit Mediafax, că Wesley Clark va avea statut de consilier onorific, nu va fi remunerat şi nu va participa la şedinţele de guvern.

Primul-ministru a dezvăluit că s-a întâlnit cu generalul Clark într-o vizită pe care care a efectuat-o la Viena.

“Printr-o cunoştinţă comună, a fost un noroc extraordinar, ne-am întâlnit şi astăzi a venit în România. Este o mare oportunitate, generalul Clark este un extraordinar economist, este implicat la nivelulcel mai înalt în strategii economice, este un om pe care orice l-ar vrea, iar un prim-ministru nu ar rata o asemenea ocazie. I-am promis că vom rezolva rapid criza politică şi că vom avea în continuare o justiţie independentă”, a declarat la Antena 3 Ponta.

“Am avut discuţii cu premierul, pot veni cu o experienţă importantă. Cred că voi putea atrage investitori şi creşterea economică a României. Ştim că există o revoluţie energetică în desfăşurare în lume, iar în România există un potenţial al carburilor, există surse de apă care pot produce energie. Consider că România poate deveni un principal exportator de energie”, a spus generalul Clark.

Wesley Clark a fost comandant NATO şi candidat la alegerile pentru Casa Albă, din 2004.

Clark a condus campania din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sârbeşti din Kosovo şi a fost unul dintre primii critici ai războiului SUA din Irak.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  boskolives.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Generalul american Wesley Clark, consilierul lui Victor Ponta pe probleme de securitate şi economie

  1. Margareta Dumitrescu 06/07/2012 at 11:27

    de ce este consilier?: face parte din CA unei firme poloneze ce exploateaza gazele de sist unde actionar este ungurul Soros

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *