Wilfried Martens, Joseph Daul (PPE): Guvernul Romaniei trebuie sa se intoarca la valori europene, nu la agende paralele obscure

Presedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, si Liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, fac apel la Guvernul Romaniei sa revina neintarziat la activitatea sa fireasca si sa restabileasca credibilitatea Romaniei, ca urmare a referendumului invalid privind demiterea presedintelui Romaniei:

“Luam nota de faptul ca referendumul de demitere a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, a esuat. Instabilitatea politica generata de tentativa de demitere a presedintelui Romaniei trebuie sa ia sfarsit. Actiuni politice iresponsabile nu isi au locul in cadrul Uniunii Europene si nu sunt tolerate de catre institutiile europene si comunitatea democratica internationala.”

“Credibilitatea internationala a Romaniei a fost afectata de-a lungul ultimelor saptamani ca urmare a actiunilor abuzive ale Guvernului condus de Victor Ponta. Guvernul trebuie sa revina acum, in mod prioritar, la actiuni responsabile. Guvernul trebuie sa implementeze toate masurile solicitate de Comisia Europeana privind statul de drept si independenta justitiei. Mai mult decat atat, Guvernul trebuie sa continue sa implementeze, fara intarziere si fara deviatii, angajamentele asumate de Romania fata de partenerii sai internationali, inclusiv FMI. Romania are nevoie de reforme conform celor din alte state europene, nu conform unor acorduri obscure semnate de presedintii Partidului Social Democrat si al Partidului National Liberal. Cetatenii romani au dreptul sa traiasca conform standardelor europene, nu condusi de agenda paralela a politicienilor USL”, au subliniat presedintele Martens si liderul de Grup Daul.

“Asteptam continuarea cooperarii noastre cu presedintele Basescu, precum si cu toti actorii politici dedicati respectarii statului de drept si valorilor si normelor europene care ne ghideaza,” au concluzionat Martens si Daul.

Sursa: EPPGroup.eu

Foto:

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *