Zilele joburilor europene – Bruxelles

Astăzi, 1 octombrie 2011, are loc evenimentul numit The European Job Day (Zilele Joburilor Europene) Bruxelles. Acesta este un eveniment de recrutare de personal care oferă în acelaşi timp şi informaţii practice despre mobilitatea în Europa.

Putem găsi în jur de 200 de joburi disponibile oferite de peste 40 de angajatori precum: Banca Centrală Europeană din Germania sau companii mari cum ar fi BRAK Bundesrechtsanwaltskammer, Cecimo, Fleishman Hillard, Ernst & Young, EUREKA şi mulţi alţii.

În fiecare an, echipele EURES organizează sute de astfel de evenimente. Acestea au scopul de realiza locul perfect de recrutare, unde puteţi întâlni angajatori, unde vă puteţi discuta planurile cu un consilier EURES sau de unde puteţi afla mai multe despre modul în care vă poate ajuta, în mod particularl,  UE.

Veţi găsi multe locuri de muncă şi informaţii ce vă pot oferi şansa de a lucra într-o ţară europeană. Dacă vă doriţi să rămâneţi în Bruxelles, aveţi şansa de a lucra într-o companie sau într-o organizaţie din cadrul instituţiilor europene.

Intrarea este liberă doar dacă aduceţi cel puţin zece exemplare ale CV-ului, spun organizatorii.

Ce se întâmplă la un astfel de eveniment? Este simplu: doritorii unui loc de muncă se întâlnesc cu angajatorii şi văd daca pot face o „pereche bună”.

Zilele Joburilor Europene variază în dimensiune şi în subiectele pe care se axează, dar toate sunt realizate cu scopul de a încuraja mobilitatea în întreaga Uniune Euroepană şi, bineînţeles, au scopul de a pune candidatul potrivit în postul potrivit. Tuturor participanţilor le vor fi furnizate informaţii importante privind joburile din străinătate, dar  şi sfaturi practice concrete.

Toţi doritorii sunt încurajaţi să îşi aducă CV-urile, în timp ce angajatorii se folosesc de eveniment pentru a răspândi veştile referitoare la locurile vacante.

Mai multe detalii puteţi afla accesând: http://jobdays.eu/europe/?lang=en

Sursa foto: rcheliresource.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *