Ziua 112: 74 % dintre europeni nu știu la ce număr pentru apeluri de urgență să sune atunci când călătoresc în UE

Milioane de europeni și de turişti străini au nevoie de acces la serviciile de urgență în interiorul și în afara țării lor în timp ce călătoresc fie pentru a merge la schi, fie pentru a petrece timp cu familia, fie pentru deplasări profesionale, fie pentru a asista la evenimentele sportive din această vară, printre care Jocurile Olimpice de la Londra sau Campionatul European de Fotbal Euro 2012 din Polonia și Ucraina. Însă doar 34% dintre persoanele care călătoresc frecvent și doar 26% dintre toți europenii știu că 112 este numărul european unic pentru apeluri de urgență la care pot suna când au nevoie de asistență, atât în interiorul, cât și în afara țării lor.

Vicepreședintele CE Neelie Kroes a declarat: „Dacă ştii şi suni la numărul 112, poţi salva o viaţă. Însă numărul 112 este util doar dacă oamenii știu de existența lui. Colaborăm, așadar, cu companiile de transport pentru a le atrage atenția oamenilor asupra lui în timp ce călătoresc.”

Vicepreședintele Siim Kallas a declarat, la rândul său, următoarele: „Salut angajamentul companiilor de transport din Europa de a informa fiecare călător despre existența numărului pentru apeluri de urgență 112. Acest număr este un instrument esențial de garantare a siguranţei în domeniul transporturilor. Lista companiilor participante va fi deschisă tot anul și, dacă este să judecăm după interesul manifestat, probabil că se vor înscrie mult mai multe.

Sondajul Eurobarometru   recent publicat indică faptul că nivelul de cunoaștere de către cetățenii europeni a disponibilității numărului 112 în țara lor și în alte state membre ale UE stagnează. Pentru a aborda această problemă, la 27 ianuarie 2012, vicepreședinții Comisiei Europene Siim Kallas și Neelie Kroes au adresat o scrisoare principalelor companii de transport , făcând apel la acestea pentru a-și informa pasagerii despre numărul pentru apeluri de urgență 112. Această inițiativă urmează unei campanii similare lansate cu succes anul trecut de un fost membru al Parlamentului European, dna Diana Wallis. Campania este sprijinită și de Fundația Europeană 112.

Sursa foto: jandarmeriaardeleana.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *