Ziua Franţei: Paradă de milioane de euro la Paris

ziua frantei elysee.frParada militară de Ziua Naţională a început duminică la ora 10.00 (11.00, ora României) pe Bulevardul Champs Elysées din Paris, în prezenţa a mii de persoane.

Astăzi de împlinesc 223 de ani de la întemeierea statului francez modern, în urma revoluţiei care a înlăturat de la putere dinastia monarhiei de Bourbon.

Preşedintele François Hollande a deschis parada la bordul vehiculului de comandă. Politicianul socialist, criticat pentru starea economiei ţării şi a cărui popularitate este în scădere vertiginoasă, a trecut în revistă trupele începând de la Arcul de Triumf şi continuând pe Bulevardul Champs Elysées, relatează ziarul Le Monde, potrivit Mediafax.ro.

François Hollande va respecta tradiţia acordării unui interviu televizat de la Palatul Elysée, urmând să prezinte starea naţiunii după primele 14 luni de mandat. Confruntat cu o situaţie economică şi socială preocupantă, Hollande va încerca să demonstreze că va continua combaterea şomajului; de asemenea, va vorbi despre situaţia din Egipt, Siria şi Tunisia.

 

Sursa: Mediafax.ro
Foto: elysee.fr

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *