Ziua tinerilor întreprinzatori în instituţiile europene

Parlamentul European a fost ieri gazda unui eveniment dedicat tinerilor întreprinzători europeni. Scopul acestei conferinte a fost crearea unui dialog permanent intre Parlamentul European si tinerii intreprinzatori pentru a le facilita acestora implicarea in propunerile si proiectele aflate in dezbatere si derulare la nivel european se arată într-un comunicat remis Calea Europeană.

Marian-Jean Marinescu, vice presedinte al grupului PPE in Parlamentul European, a declarat ca “este necesara o imbunatatire a accesului la sprijin financiar pentru întreprinderile inovatoare debutante sub forma unor ajutoare pentru lansarea lor”.

El a salutat prezenta Comisarului pentru Agricultura si Dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, care le-a vorbit tinerilor intreprinzatori si a raspuns intrebarilor acestora.

Comisarul Ciolos a subliniat ca “tinerii intreprinzatori sunt cheia mentinerii caracterului economic si social al zonelor rurale. Europa rurala trebuie sa le ofere un viitor. De acea tinerii fermieri si intreprinzatori din zonele rurale joaca un rol esential in reforma Politicii agricole comune post 2013.”

Europarlamentarul Marinescu si-a exprimat increderea ca roadele acestui dialog vor fi cat de curand transpuse in propuneri concrete de politici europene si in instituirea de modele de bune practici care sa faciliteze implementarea unui cadru antreprenorial pentru toti tinerii europeni.

La eveniment au participat presedintele Tinerilor Intreprinzatori din Uniunea Europeana, Florin Jianu, presedinti si vice presedinti ai tinerilor intreprinzatori din Italia, Franta, Ungaria si Polonia si reprezentati ai Comitetului Economic si Social al Uniunii Europene.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.