Connect with us

GENERAL

Masa rotunda organizata de Reprezentanta Comisiei:„Noul plan european de eficiență energetică – implicațiile pentru România”. Urmariti AICI inregistrarea evenimentului

Published

on

Caleaeuropeana.ro a transmis LIVE evenimentul organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, impreuna cu Centrul Roman pentru Politici Europene, miercuri, 22 iunie 2011, cu începere de la orele 10:00 –  masa rotundă intitulată „Noul plan european de eficiență energetică – implicațiile pentru România”. Evenimentul a avut loc la Casa Uniunii Europene din Str. Vasile Lascăr nr. 31, etajul 1.
URMARITI AICI TRANSMISIA DEZBATERILOR

CALEAEUROPEANA

Video streaming by Ustream

Se evidențiază din ce în ce mai pregnant perspectiva că ținta reducerii cu 20% a consumului de energie la nivel comunitar până în 2020 să nu va fie atinsă fără o mai bună coordonare şi implementare a măsurilor de eficientizare a consumului de energie în statele membre. În acest scop, în martie 2011, Comisia Europeană a lansat un Plan de Eficiență Energetică, ale cărui prevederi vor deveni obligatorii prin adoptarea directivei cu acelaşi nume.

Masa rotundă organizată de Reprezentanța CE face parte din acțiunea ”Staff as Ambasadors” a Comisiei Europene, prilejuită de adoptarea acestui pachet legislativ. Ambasadorul Energiei în România, domnul Tudor Constantinescu, Consilier Principal în Direcţia de Energie a CE, va prezenta în cadrul evenimentului principalele prevederi şi posibile implicaţii ale legislaţiei propuse la nivelul instituțiilor publice, operatorilor naționali de transport, distribuție, industriei şi a consumatorilor finali.

Oficialii români care îşi vor expune pozițiile asupra subiectului sunt domnul Zoltan Nagy-Bege, Directorul Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei şi domnul Eugen Curteanu, Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Dezbaterea va fi moderată de către doamna Otilia Nuțu, expert în domeniul energetic, expert afiliat CRPE.

Dezbaterea face parte din seria de evenimente lunare “Perspective Europene”, iniţiată de Reprezentanţa Comisiei Europene în 2009, cu scopul de a stimula dezbaterea cu privire la priorităţile Uniunii Europene, în strânsă legătură cu agenda publică naţională din România. În acest cadru sunt invitaţi să îşi exprime opiniile membri ai Parlamentului European, diplomaţi, oameni politici, funcţionari publici, reprezentanţi ai societăţii civile, parteneri sociali, reprezentanţi ai mass-media, ai mediului academic, lideri de opinie etc.

Pagini Utile

 • Confirmarea participării

Cristina Ciucur, DC Communication, cristina.ciucur@dccom.ro, tel. 021.312.3835.

 • Planul 2011 pentru eficienţă energetică

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2011:0109:FIN:RO:PDF

 • Pagina colocviilor din seria “Perspective Europene”

http://ec.europa.eu/romania/eu_romania/perspective_europene/index_ro.htm

Continue Reading
Advertisement
9 Comments

9 Comments

 1. Dan Carbunaru

  June 22, 2011 at 11:44 am

  Romania poate realoca un miliard de euro pentru eficienta energetica
  la nivel european fondurile structurale sunt de 350 de miliarde
  dintre acestea 10 la suta pot fi alocate eficientei energetice

 2. Dan Carbunaru

  June 22, 2011 at 11:48 am

  Eugen Curteanu, secretar de stat MDRT – 2000 – 21 mii apartamente reabilitate termic

  Statul poate garanta creditul si subventiona dobanda

 3. Dan Carbunaru

  June 22, 2011 at 11:59 am

  in Romania eficienta producerii energiei electrice este de 30 la suta, in plan mondial este 60 la suta.
  Producatorii de energie din Romania sunt cei mai mari consumatori de energie

 4. Dan Carbunaru

  June 22, 2011 at 12:02 pm

  lipseste expertiza la nivelul autoritatilor locale, exista reticenta fata de noile tehnologii, ar trebui impuse prin reglementarile de la nivel central

 5. Dan Carbunaru

  June 22, 2011 at 12:05 pm

  pana acum 1 la mie din fondul locativ a fost reabilitat termic, 52 de mii din 8 milioane de apartamente au fost reabilitate termic

 6. Dan Carbunaru

  June 22, 2011 at 12:10 pm

  Corneliu Rotaru, ANRE – cresterile bruste ale preturilor nu pot da ocazia consumatorilor sa se adapteze

 7. Dan Carbunaru

  June 22, 2011 at 12:14 pm

  ar trebui sa reabilitam 170 de mii de locuinte pe an. suma nu este mare, trebuie 500 de milioane de dolari, banii tb administrati de privati, intr-un fond public-propunere invitat

 8. Dan Carbunaru

  June 22, 2011 at 12:15 pm

  opinie invitat – nu avem strategie intre EU 2020 si programul de reabilitare termica

 9. Pingback: Andrew Prelea la masa rotundă “Noul plan European de eficienţă energetică – implicaţiile pentru România” | Ozone Homes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GENERAL

La întoarcerea din vizita în Româna și într-o primă reacție după alegerile europene, Papa Francisc avertizează că ”Europa se va usca” dacă politicienii nu reînvie visurile părinților fondatori

Published

on

Papa Francisc a avertizat că Uniunea Europeană riscă să-și piardă influența și însăși esența sa ca bloc unificat dacă liderii săi politici nu reînvie visurile părinților fondatori, informează Adevărul.ro. 

Apelul său pentru o Europă unită, care să lupte împotriva ideologiilor și politicienilor alarmiști, făcut după alegerile europarlamentare din 26 mai, a fost făcut în fața jurnaliștilor, la întoarcerea din România, unde Sanctitatea Sa a efectuat o vizită de trei zile.

Papa, care a fost întrebat despre alegeri, despre liderul italian de extremă-dreapta Matteo Salvini şi despre alte subiecte europene, i-a îndemnat pe credincioşi să se roage pentru unitatea europeană şi pe atei să spere ”din adâncul inimilor lor“ că ea va continua.

„Dacă Europa nu va trata cu atenţie provocările din viitor, Europa se va usca. Europa încetează să mai fie <<Mama Europa>> şi devine <<Bunica Europa>>. A îmbătrânit. Şi-a pierdut scopul cooperării“, a subliniat pontiful. ”Cineva ar putea să se întrebe în şoaptă <<Este acesta sfârșitul unei aventuri de 70 de ani>>“, a mai spus Papa.

Papa Francisc a evitat să-l critice direct pe Salvini, liderul partidului de dreapta Liga, care a fost deseori în dezacord cu pontiful pe probleme legate de migraţie, spunând că motivul pentru care cei doi nu s-au întâlnit este că Salvini nu a solicitat o audienţă.

”Trebuie să-i ajutăm pe politicieni să fie oneşti. Ei nu ar trebui să desfăşoare campanii politice sub sloganuri mincinoase, cu calomnii, defăimări, scandaluri. De multe ori aceştia răspândesc ură şi frică. Un politician nu ar trebui să răspândească niciodată ură şi frică, doar speranţă”, a mai spus Papa, fără să numească o anumită ţară sau să ofere exemple.

”Vă rog să nu lăsăm Europa să fie copleşită de pesimism sau de ideologii, pentru că Europa nu este atacată de tunuri sau bombe la acest moment, ci de ideologii – ideologii care nu sunt europene, care vin ori din afară ori care rezultă din mici grupuri din Europa“, a afirmat Papa.

Papa Francisc i-a invitat pe europeni să facă un exercițiu de memorie și să se gândească la divizarea care bântuia continentul european în anii ce au precedat cele două războaie mondiale ale secolului. ”Vă rog să nu ne întoarcem la asta! Să învățăm din istorie. Să nu cădem în aceeași gaură”, a precizat Suveranul Pontif în avionul care se îndrepta spre Roma, după o vizită de trei zile efectuată în România.

Continue Reading

GENERAL

Asociaţia MaiMultVerde lansează un program de igienizare și depoluare a malurilor și apelor Dunării pentru reducerea celor peste 1500 de tone de plastic care ajung anual în Marea Neagră

Published

on

Fluviul Dunărea transportă zilnic în Marea Neagră 4,2 tone de plastic, echivalentul a 1.533 tone pe an, arată Asociaţia MaiMultVerde, care a lansat Programul ‘Cu apele curate’, pentru igienizarea malurilor și apelor Dunării, precum și pentru prevenirea poluării cu plastic, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei, programul, adresat membrilor comunităţilor şi autorităţilor publice din localităţile dunărene, este racordat la acțiunile și obiectivele de pe agenda internațională privind protejarea mediului, precum campania Beat Plastic Pollution, lansată de Agenția pentru Mediu a ONU de Ziua Internaţională a Mediului în anul 2018, Agenda Europeană 2030 şi Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă promovate de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Acțiuni de igienizare a malurilor Dunării și de prevenire a poluării cu plastic

Programul cuprinde acţiuni de igienizare a malurilor Dunării, organizate în perioada 5 iunie (Ziua Internaţională a Mediului) şi 29 iunie (Ziua Dunării), urmate în perioada iulie – septembrie de etapa de identificare şi implementare a soluţiilor de prevenire a poluării cu plastic a apelor fluviului: dezvoltarea infrastructurii de colectare, activităţi educative, de informare şi de organizare comunitară, adresate copiilor, tinerilor şi adulţilor. 

Acţiunile de ecologizare urmează a fi puse în practică de către voluntari şi membri ai comunităţilor din Tulcea, Brăila, Galaţi, Cernavodă, Călăraşi, Giurgiu, Zimnicea, Turnu Măgurele, Olteniţa şi Drobeta-Turnu Severin, în parteneriat cu autorităţile locale şi Inspectoratele Şcolare Judeţene.

Evaluarea și revizuirea politicilor privind protecția mediului

Pentru finalul anului este prevăzută evaluarea şi revizuirea politicilor publice privind gestiunea deşeurilor din plastic, protejarea apelor şi educaţia pentru mediu cu implicarea autorităţilor române: Ministerul Mediului, Ministerul Educaţiei, Departamentul de Dezvoltare Durabilă, Administraţia Naţională “Apele Române”, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ‘Delta Dunării’ (INCDD).

Colaborare cu instituții de la nivel internațional

Iniţiatorii programului ‘Cu apele curate’ vizează colaborarea cu instituţii europene şi globale, precum Comisia Internaţională pentru Protecţia Dunării (ICPDR), Agențiile pentru Ape și Mediu ale ONU, în contextul în care studiile relevă că poluarea cu plastic a oceanului planetar reprezintă una dintre cele mai grave probleme de mediu la nivel global, estimările fiind că, până în anul 2050, este posibil să avem în ape mai mult plastic decât peşte.

În cadrul acţiunilor organizate de Asociația MaiMultVerde, voluntarii au colectat peste 350 tone de plastic din zone naturale (păduri, albii de râu sau trasee turistice). Proiectele au vizat şi autorităţile publice centrale şii locale, prin activităţi specifice de advocacy menite să contribuie la îmbunătăţirea politicilor publice în domeniu.

Continue Reading

GENERAL

Donald Trump, pregătit pentru un al doilea mandat la Casa Albă: Îmi voi anunţa candidatura pentru un al doilea mandat prezidenţial pe 18 iunie, în Florida

Published

on

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că-și va lansa oficial campania pentru un al doilea mandat pe 18 iunie, în Florida, stat-cheie în care a câștigat alegerile prezidențiale din 2016, anunță AFP, citat de Digi24.

”Îmi voi anunţa candidatura pentru un al doilea mandat prezidenţial împreună cu Prima Doamnă Melania şi vicepreşedintele Mike Pence (…) pe 18 iunie la Orlando, în Florida”, a postat pe Twitter miliardarul republican, care a participat în ultimele luni la numeroase întâlniri de campanie pe teritoriul SUA.

Numele adversarului său democrat în scrutinul programat pentru 3 noiembrie 2020 rămâne o necunoscută: 23 de bărbați și femei candidează la învestitura partidului, cursa anunțându-se deschisă.

Florida este în mod tradiţional un stat foarte disputat în alegerile tradiţionale.

Barack Obama a câştigat în 2012 în faţa lui Mitt Romney cu puţin sub 1%, iar Donald Trump a devansat-o în 2016 pe Hillary Clinton cu puţin peste 1%.

Măsuri în vederea pregătirii campaniei pentru alegerile prezidențiale au fost demarate încă din martie 2019.

Amintim că Bill Shine, fostul director al Fox News, şi-a anunţat demisia de la Casa Albă după numai opt luni în postul de director de comunicare.

Citiți și: 
Donald Trump se pregătește pentru alegerile prezidențiale din 2020. Directorul de comunicare al Casei Albe a demisionat pentru a se concentra pe realegerea lui Trump în funcția de președinte al SUA

”Bill Shine şi-a prezentat demisia preşedintelui ieri (n.r. joi) seara“, a confirmat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee-Sanders. ”

”Bill va continua să-l susţină pe preşedintele Trump şi programul său“, a adăugat ea. Potrivit purtătoarei de cuvânt, Bill Shine a demisionat pentru a se concentra pe realegerea lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din noiembrie 2020.

”Va avea funcţia de consilier în campania pentru 2020“, a precizat ea. Bill Shine se afla din iulie 2018 la Casa Albă, după plecarea lui Hope Hicks la Fox News.

”Bill Shine a făcut o treabă extraordinară pentru mine şi administraţie“, a comentat această demisie Donald Trump. „Ne va lipsi la Casa Albă, dar sunt nerăbdător să lucrez cu el în campania prezidenţială pentru 2020, în care va fi pe deplin implicat“, a spus preşedintele american.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending