Preşedintele Croaţiei, după întrevederea cu Klaus Iohannis: Susţinem aderarea României la Spaţiul Schengen şi ridicarea MCV

Croația susține intrarea României în Schengen și eliminarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România și Bulgaria, a declarat, luni, președintele croat, Kolinda Grabar-Kitarovic.

„Croația susține în mod ferm activarea regimului Schengen pentru România și Bulgaria. Ne încurajează discursul domnului Juncker, care nu demult a fost ferm în acest sens. Și noi sperăm că la rândul său Croația va deveni membră în momentul în care va îndeplini problemele tehnice pe care România le-a îndeplinit deja. De asemenea, Croația este și pentru eliminarea MCV pentru România și Bulgaria, pentru că România a atins nivelul reformelor, reforme care nu mai presupun aducerea unor noi criterii adăugate prin care se fac diferențe între membrele Uniunii Europene. (…) Este un imperativ pentru statele noastre astfel încât să nu se dezvolte o Europă în două viteze, ci o Europă care se gândește la întărirea poziției și la o dezvoltare economică pentru toate statele”, a spus președintele Croației, în declarația comună cu omologul român, Klaus Iohannis.

„Amândoi am fost de părere că o integrare mai profundă și eliminarea diferențelor între diferite state sunt foarte importante” a transmis la rândul său președintele Klaus Iohannis.

Președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, efectuează până miercuri o vizită de stat în România. Vizita se înscrie în tendința ascendentă înregistrată în ultimii ani a relațiilor româno-croate, inclusiv prin vizita oficială la Zagreb, în 2015, a Președintelui Klaus Iohannis, și în contextul aniversării în acest an a 25 de ani de relații diplomatice româno-croate.

Citiți și: Kolinda Grabar-Kitarović, președintele Croației, decorată de președintele Klaus Iohannis

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.