20 de ani de la fondarea Casei Europei ”EUROLINK” din București. Gala ”Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile”

În ajunul Zilei Internaționale Anti-Corupție și în contextul marcării a 20 de ani de la fondarea Casei Europei ”EUROLINK” din București, în data de 8 decembrie 2018, la Muzeul Național Cotroceni, a avut loc Gala ”Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile”, în cadrul căreia au fost distinse o suită de personalități pentru meritele deosebite în europenizarea societății românești.

Astfel, au fost decernate Cupele și Diplomele de Excelență ”Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială” următoarelor personalități: la categoria ”Integritate” – Elena-Simina TĂNĂSESCU – Consilier Prezidențial – Președinția României/ Profesor universitar; Revistei Sinteza – revista de cultură și gândire strategică; Agenției Naționale de Presă AGERPRES; Mihai DARABAN – Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României; la categoria ”Bună Guvernanță” – Liviu Sebastian JICMAN – Directorul General al Muzeului Național Cotroceni/fost Vicepreședinte ICR; Sorana BACIU – fost Secretar de Stat la Ministerul Economiei / Managing Partner ACGENIO; Marilen PIRTEA – Rectorul Universității de Vest din Timișoara; Claudiu VRÎNCEANU – Romanian Business Leaders; la categoria ”Responsabilitate socială” – Peter LANGER – Comisar Șef al Regiunii Dunării – CoDCR; Richard STOCK – Președinte EUNET; Pietro ELISEI – Expert Urban Innovative Actions – Comisia Europeană/ ISOCARP; Dumitru BORȚUN – Profesor universitar.

De asemenea, pentru a răsplăti organizațiile și persoanele care au fost în acest interval de timp aproape de inițiativele și proiectele Casei Europei, au fost acordate Diplome Speciale de Merit, precum și Diplome Speciale Onorifice. Una dintre aceste Diplome Speciale de Merit a fost conferită portalului CaleaEuropeana.ro.

Evenimentul a fost prefațat de un Networking Cocktail în cadrul căruia, prin amabilitatea Președintelui VINARTE, Sergio Faleschini, Consul Onorific al Principatului Monaco în România, a fost oferită o degustare din vinurile CASTEL STARMINA.

Cu sprijinul și în parteneriat cu Asociația Comunitățile Locale Riverane Dunării (CLDR) și Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM), cu aceeași ocazie a fost organizată Dezbaterea ”Relația între bună guvernanță și Smart City din perspectiva transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, la care au luat parte Eduard DUMITRAȘCU – Președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate; Dr. Ing. Urb. Pietro ELISEI – Expert European în planificare urbană; Drd. Sabina LEOPA – Urbanist și Dl Secretar de Stat Cristian WINZER – Ministerul Afacerilor Externe.

Ca o concluzie generală, s-a desprins ideea că modelul de dezvoltare și cooperare urbană poate servi drept o locomotivă pentru procesul de ”contemporaneizare” a ritmului de evoluție a comunităților românești, mai ales în context macroregional dunărean.

Un intermezzo muzical a fost oferit în onoarea invitaților de pianistul Zoltán THURZÓ din Oradea, care a inclus piese din creația compozitorilor George Enescu, Franz Liszt, Frédéric Chopin și Béla Bartók.

La finele evenimentului, Coordonatorul General al Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD – proiect fondat în parteneriat cu Academia Română în anul 2012), Sever AVRAM a lansat volumul ”Managementul Bioeconomiei, Inovării și Guvernanței”, ce beneficiază de o postfață semnată de Lector univ. dr. Gabriela DAVID și Drd Gabriela COSMA.

Evenimentul s-a bucurat de amabilul sprijin al Muzeului Național Cotroceni coordonat de Administrația Prezidențială a României. Sponsori Tehnici: Digitax Online Public Services, VINARTE, Fundația SO.SI.SE.SA, Casa Ghican-Cornete Boierești, Phaeton Gala, StartON.ro, 1Logo.eu. Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, SmartFinancial.ro, PRwave.ro, 24PHarte.ro, BrandInfo.ro, „Buletin Dunărean”.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.