Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

A fost adoptată Foaia de Parcurs inițiată de CIO-SUERD privind dezvoltarea durabilă și incluzivă prin interconectarea dintre Rin, Dunăre și Bazinul Mării Negre prin Portul Constanța

Published

on

© European Union 2022 - Source : EC Audiovisual

Sub egida Comisiei Europene – DG MARE, precum și în cooperare cu  Centre Européen Robert Schuman in Scy-Chazelles (Franța) și cu sprijinul Programului European „Citizens, equality, rights and values – CERV”, în data de 29 iunie 2023, la sediul Consiliului Consultativ al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) al MAE, coordonat executiv de USH Pro Business , în contextul marcării Zilei Maritime Europene în România, precum și a Zilei Internaționale a Dunării, a avut loc dezbaterea și adoptarea prin consens de către participanții din partea societății civile a Foii de Parcurs privind dezvoltarea durabilă și incluzivă prin interconectarea dintre Rin, Dunăre și Bazinul Mării Negre prin Portul Constanța.

Inițiatorul principal și promotorul acesteia este Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), fondată în 2012, prin parteneriatul dintre Fundația EUROLINK-Casa Europei și Academia Română, care reprezintă prima Platformă de Internaționalizare a Educației în România, focalizată concret pe cele mai solicitate specializări de tip interdisciplinar în domenii de vârf, combinând toate metodele de învățare, conform recomandărilor exprese ale UNESCO, Consiliului UE și Comisiei Europene privind ”lifelong learning”: online, live, hibrid, blended learning. Catedra furnizează de peste un deceniu certificări profesionale, recomandări și consiliere specializată în domeniile: project management; ESG/dezvoltare durabilă; servicii medicale și de asistență socială integrate; marketing și promovare a OMD-urilor; economie circulară; dezvoltare și inovare urbană – smart & resilient city; bioeconomie, inovare și bună guvernanță; diplomație internațională etc. Totodată în parteneriat cu ”Euro Market “ (Iași),  sunt disponibile cursuri de formare în domeniul DPO, GDPR și Dezvoltare Durabilă. Coordonarea este asigurată de Consiliul Științific Consultativ sub autoritatea academică a Prof. Dr. Habil Eric GILDER, actualmente profesor asociat al Catedrei Internaționale UNESCO a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, care a oferit și o prezentare-pledoarie în favoarea extinderii educației alternative pe toată durata vieții pentru adulți și în România.   

1. Reuniunea a avut loc cu amabilul sprijin și în prezența reprezentanților unor prestigioase organizații și instituții europene/românești, printre care menționăm: Comisia Europeană – DG MARE și Reprezentanța Comisiei Europe în România; World Centre for Excellence of Destinations (CED-Montreal), membru afiliat UNWTO (Organizația Mondială a Turismului); Fundația Steinbeis – Europa (Landul Baden-Württemberg, Germania); Ministerul Afacerilor Externe – Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență și Biroul SUERD; Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Guvernului României; Academia Română; Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu; Uniunea Arhitecților din România etc.

De la Bruxelles, Directorul General al DG Afaceri Maritime și Pescuit al Comisiei Europene, Charlina VITCHEVA a adresat în mod special un mesaj oficial de felicitări și urări de succes adresat organizatorilor evenimentului din România. Totodată, a fost adresată invitația alăturării tuturor stakeholderilor motivați să se ralieze inițiativei lansate în 2022 de UE în cadrul Programului Horizon Europe ”Restore our Ocean and Waters by 2030(Restaurarea Oceanelor și apelor până în 2030), precum și să-și înscrie proiectele pe platforma dedicată ”Sustainable Blue Economy” (Economie Albastră Sustenabilă), consacrată domeniilor-cheie de acțiune privind procesul de redresare și sprijinire a rezilienței / creșterii albastre în curs de implementare.

Documentul supus dezbaterii, denumit generic RoadMap (Foaie de Parcurs), propus de societatea civilă/mediul academic prin Catedra Internațională Onorifică Jean Bart” (CIO-SUERD), coordonatoare a rețelei Comunităților Locale Riverane Dunării din cadrul Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (Ulm, Germania), a ținut cont de condițiile dramatice speciale, din punct de vedere geo-politic și economic, în care a avut loc și acest eveniment, precum și în marja Inițiativei celor Trei Mări, care are în vedere în special viitoarea perioadă de după încetarea războiului și de reconstrucție vizată. Plecând atât de la împlinirile, cât și de la componentele încă scadente ale transpunerii în practică ale Agendei Marine și Maritime UE, a Inițiativei asupra Creșterii Albastre pentru cercetare și inovare la Marea Neagră, precum și a realităților geo-economice actuale, a fost formulat un set de 7 solicitări și propuneri concrete vizând:

 • completarea și îmbunătățirea cadrului legislativ și administrativ din România;
 • recentrarea abordării asupra coridoarelor interne ale afluenților Dunării prin măsuri inteligente privind navigabilitatea, turismul, conservarea biodiversității, promovarea brandurilor ospitalității de excelență prin OMD, digitalizarea etc.;
 • inovarea urbană incluzivă prin planificare teritorială, standardizare urbană și guvernanță participativă de tip multinivel;
 • reintegrarea Portului și a Municipiului Constanța ca zonă fanion în favoarea interconectării cu zona Rinului – Bazinului Superior al Dunării;
 • trecerea la abordarea incluzivă privind reducerea decalajelor sociale prin creșterea gradului de inovare, transparență decizională și combatere a corupției;
 • regândirea mai pragmatică a planificării și cooperării teritoriale, îndeosebi prin proiecte transnaționale de tip ”hard” în favoarea creșterii, stabilității și prosperității cetățenilor.    

Pe de altă parte, atât reprezentantul Consiliului Consultativ SUERD, Dr. Costin LIANU, cât și reprezentantul Biroului SUERD al MAE, Dr. Valentin PANAIT, au evocat succint tabloul provocărilor și oportunităților actuale și de perspectivă imediată strâns legate de procesul implementării Strategiei Dunării în cursul Președinției Sloveniei, precum și din perspectiva orientărilor prefigurate prin preluarea din octombrie 2023 a Președinției SUERD de către Austria, stat co-fondator în domeniu, alături de România. În același context au fost evocate drept bune practici proiectele de cercetare/inovare cu puternic impact economic și antreprenorial gestionate atât de USH Pro Business, cât și, pe de altă parte, de consorțiul coordonat de Fundația Steinbeis, din care face parte și Institutul Deltei Dunării din Tulcea.

2. La finalul evenimentului, a avut loc o scurtă ceremonie festivă prin care au fost conferite unor organizații și personalități Titlul și Diploma Specială de Excelență ”Black Sea-Danubian Social & Economic Innovator” pentru realizările deosebite ale acestora în diverse arii de expertiză și acțiune: Maria ȚOGHINĂ, realizator ”Serviciul de Noapte” – Radio România Actualități; Dragoș Cosmin Lucian PREDA, fost Secretar de Stat/Expert în domeniul comunicațiilor; Portalul CaleaEuropeana.ro; Claudiu VUȚĂ, coordonatorul ”Project-E” (partener DW România); Black Sea Maritime CyberSecurity Centre al Universității Maritime Constanța; Călin George SILAȘ – ”Banking Timișoara”; The CSR AgencyVladimir MITEV – ”Bridge of Friendship” (Sofia).      

Consorțiului Organizatoric al evenimentului: Fundația EUROLINK – Casa Europei, Membră EUNET – European Network for Education & Training, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), Reprezentanța Dunăre-Marea Neagră a World Centre for Excellence of Destinations, membru afiliat UNWTO – Organizația Mondială a Turismului, USH Pro BusinessFundația România de Mâine – Universitatea Spiru Haret.  

Parteneri Media Asociați ai Catedrei Internaționale ”Jean Bart”: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio7, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CaleaEuropeana.ro, PRwave.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economica, BrandInfo.ro, SmartFinancial.ro, 24PHarte.ro, „Danubius infolio”, Tomisul Cultural, Buletin Dunărean.

Textul integral al Foii de Parcurs poate fi consultat pe siteul http://ciosuerd.houseofeurope.ro/

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

COMUNICATE DE PRESĂ

Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Institutul Francez și Mushuroi Creative Hub organizează o nouă ediție “EuroFabrique Cluj”, laboratorul de proiecte educaționale și artistice

Published

on

© Mushuroi Creative Hub

Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Institutul Francez din România și Mushuroi Creative Hub în colaborare cu ANdÉA – Asociația Națională a Școlilor de Artă și Design din Franța organizează în perioada 5 – 10 decembrie 2023 EuroFabrique Cluj, a doua ediție a proiectului inițiat în 2022 la Grand Palais Ephèmere de RMN-Grand Palais, École des Arts Décoratifs Paris și ANdÉA în cadrul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

EuroFabrique Cluj este un spațiu de coeziune și un laborator de proiecte educaționale și artistice care încurajează producțiile culturale interdisciplinare și participative. Proiectul înființează la Cluj-Napoca la Mushuroi Creative Hub (Piața 1 mai nr 4-5, Cluj-Napoca), un spațiu de interacțiune care reunește 170 de studenți și profesori din diferite domenii artistice din România, Franța, Germania, Italia, Letonia, Portugalia, Republica Moldova și Ucraina, personalități importante ale scenei culturale și artistice europene și reprezentanți ai publicului larg. Scopul EuroFabrique Cluj este de a stimula creativitatea în diferite contexte de colaborare, de a crește calitatea acțiunii artistice, a cercetării, a colaborării interdisciplinare.

Astfel, 19 instituții de învățământ superior cu profil artistic au fost invitate să colaboreze în cadrul a 4 microproiecte creative cu impact cultural, educațional și social. EuroFabrique Cluj adaptează formatul și metoda de lucru originale EuroFabrique, cu studenți și profesori de la 5 universități de artă din România, în parteneriat cu 7 școli de artă din Franța și 7 universități din alte țări europene, care se reunesc în echipe multinaționale pentru a reflecta asupra identității noastre europene și a imagina Europa de mâine în cadrul atelierului intensiv de la Mushuroi Creative Hub. Implementarea unor metode pedagogice alternative la nivel educațional-artistic și organizarea de mese rotunde, conferințe, sesiuni de mentorat în cadrul acestui atelier de creativitate colaborativă problematizează un spectru larg de cunoaștere prin participarea la eveniment a unor personalități și intelectuali de prestigiu internațional.

Răpirea Europei este tema care reiterează mitul european și pune în egală măsură sub semnul întrebării obiectivele societății noastre globalizate. Problemele actuale, cum ar fi migrația și schimbările climatice, precum și iminentele crize economice, sanitare, sociale și politice, au repercusiuni imediate și conduc la stări succesive de insecuritate. În același timp, acestea ne motivează să ne reconsiderăm valorile, punând la îndoială deciziile prompte și luând măsuri care stabilesc un curs viabil pentru viitorul omenirii.

Procesele, metodologia, experimentul, afirmă doza de creativitate de care depinde tot mai mult viitorul nostru. Prin intermediul EuroFabrique Cluj ne imaginăm situații și fapte, formulăm predicții și abordăm provocări în mediile sensibile în care coexistăm. Suntem deschiși către natură și viață, susținuți de tradiție și de noile tehnologii. Intenția este de a recupera, metaforic, ideea de coeziune a identităților culturale și de constituire a unui limbaj plurivalent al comunității europene. Diversitatea acestui limbaj rezidă în bogăția posibilităților de a imagina multiplele fațete ale unui viitor european comun, stabil.

În paralel cu atelierul, Institutul francez din România Cluj-Napoca – cu sprijinul Institutului Francez Paris – organizează un program profesional dedicat studenților participanți. Axate pe aspecte legate de mobilitate și rezidențele europene care oferă oportunități tinerilor artiști, o serie de mese rotunde le vor permite studenților să afle mai multe despre perspectivele lor profesionale în Europa. De asemenea, în programul evenimentului o serie de prelegeri și mese rotunde vor fi susținute la invitația Clusterului de Industrii Creative Transilvania de o serie de personalități marcante ale scenei de artă contemporană din România care vor face cunoscute participanților detalii importante din mecanismele de funcționare ale acesteia. 

După o perioadă de lucru intensiv cu circuit închis,  proiectele colaborative vor putea fi vizionate în cadrul  Preview Day, de către persoanele invitate special la eveniment, iar în cadrul Open Day de publicul larg. Astfel, în data de 8 decembrie 2023, cu ocazia Preview Day, peste 20 de curatori, directori de centre de artă și critici de artă europeni sunt invitați să se implice în sesiuni de mentorat cu studenții participanți, iar reprezentanții sponsorilor, ai mass media și invitații speciali sunt așteptați să participe la deschiderea oficială a evenimentului de la ora 10.00 și la diferite tururi ghidate. În aceeași zi, Institutul Francez invită Asociația Națională a Centrelor de Artă Contemporană din Franța, o rețea de aproape 50 de centre de artă contemporană să organizeze o masă rotundă axate pe problematici ecologice și de mediu, cu participarea a numeroase personalități.

Publicul larg este invitat să participe în data de 9 decembrie 2023 la EuroFabrique Open Day, în cadrul căreia se vor organiza tururi ghidate ale proiectelor artistice (în intervalul orar 12.00 – 18.00) și închiderea oficială a evenimentului (16.00 – 18.00).   

EuroFabrique Cluj găzduiește și prima ediție a EuroFabrique Think Camp, un proiect de cooperare condus de ANdEA în parteneriat cu Fundația Cerveira Art Biennal (PT), Clusterul de Industrii Creative Transilvania (RO) și Le Signe, Centre National du Graphisme (FR), alături de Académie de Recherche et d’Enseignement Supérieur (BE), l’Ecole des Arts Décoratifs Paris (FR) și Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais și cu sprijinul programului Europa Creativă al Uniunii Europene pentru a contribui la tranziția energiei EuroFabrique într-un proiect pe termen lung, continuând să activeze aceeași abordare colaborativă și implicarea activă a tinerilor creativi europeni. Această primă tabără își propune să formalizeze transformarea EuroFabrique într-o marcă ce poate fi adoptată de orice rețea de școli de artă din țările europene.

Instituții de învățământ superior participante

 ‘’Europe’s wall’’

RO: Universitatea Națională de Arte din București

FR: Ecole supérieure d’Art & Design Le Havre / Rouen

LATV: Art Academy of Latvia, Riga

FR: École Supérieure d’Art et Design Valence-Grenoble

“Looking for a name [unraveling the myth]”

RO: Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași

UKR: Kyiv National University of Culture and Arts

MD: Academy of Music, Theatre and Fine Arts Chișinău

FR: Ecole Supérieure d’Art Annecy Alpes

GE: Koeln International School of Design

FR: Ecole nationale supérieure des arts de Bourges

‘’The Myth of Orpheus and Eurydice in Fine and Performing Arts’’

RO: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Facultatea de Teatru și Film

RO: Universitatea Națională de Arte Teatrale și Cinematografice I.L. Caragiale București

FR: École des arts décoratifs, Paris

 IT: Universita di Firenze

“EuroTales – Less Waste Connecting Identities”

RO: Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte și Design

FR: Haute école des arts du Rhin Mulhouse – Strasbourg

FR: L’ École des Beaux-Arts de Nantes 

PT: University of Beira Interior – ​​Covilhã

IT: Brera Academy of Fine Arts – Milan

Organizatori

Clusterul de industrii creative Transilvania (CICT) – reprezintă industriile creative din regiunea de Nord-Vest a României, ca ONG al cărui scop este de a contribui la conectarea cu alte industrii din ecosistemul local, național și internațional. CICT sprijină inițiativele sectorului public-privat și se concentrează pe potențialul de internaționalizare a mediului creativ, artistic și cultural al regiunii. Prin urmare, CICT dezvoltă idei de proiecte și depune cereri de acces la fonduri publice, naționale sau europene pentru a atrage resursele necesare pentru cluster. Scopul CICT este de a crește competitivitatea întreprinderilor din domeniul industriilor creative, bazată pe utilizarea intensivă a cunoștințelor și de a sprijini și promova proiecte de interes comun, inclusiv proiecte transfrontaliere de anvergură, prin crearea unor mecanisme de colaborare eficiente.

Institutul Francez din România la Cluj-Napoca – Subordonat Ministerului francez al Europei și Afacerilor Externe, Institutul Francez din România este un centru de acțiune lingvistică și culturală care funcționează sub autoritatea Ambasadei Franței în România. Inaugurat în 1991, Institutul din Cluj face parte dintr-o rețea de 4 filiale ale Institutului Francez din toată țara. În fiecare an, de activitățile Institutului Francez din Cluj beneficiază aproximativ 30.000 de persoane. Principalele sale obiective sunt: promovarea limbii franceze, organizarea de evenimente culturale, de schimburi artistice între cele două culturi și de dezbateri pe diverse teme, cooperarea cu autoritățile române, cu universitățile și școlile din regiune, cu societatea civilă și cu alte centre culturale din țară, cursuri, examene, mediatecă.

Mushuroi – este conceput ca o structură de spații și funcții complementare care permit și susțin procesul creativ de dezvoltare a ideilor în proiecte și produse, cu o abordare durabilă și interdisciplinară. Ca spațiu de producție creativă, dedicat promovării creativității ca proces continuu de depășire a mediocrității, Mushuroi oferă un mediu experimental și interactiv în care artiștii și creativii se reunesc pentru a descoperi expresii care îi motivează și îi inspiră.

În colaborare cu:

ANdEA – Asociația națională franceză a școlilor superioare de artă și design – ANDEA este rețeaua celor 45 de școli franceze de artă și design aflate sub egida Ministerului Culturii, repartizate în 60 de campusuri din Franța, inclusiv în teritoriile sale de peste mări. Instituții de învățământ superior și de cercetare, acestea formează 12 000 de studenți în fiecare an și acordă diplome naționale, combinând know-how tradițional și inovator, alimentând cercetarea contemporană și fiind în centrul comunității profesionale de artă și design internaționale. ANdÉA promovează și dezvoltă modele pedagogice și de cercetare unice care alimentează experimentarea și gândirea critică, contribuind la dezbaterea internațională privind ideile contemporane, susținând modelul unic și emancipator al școlilor de artă ca lideri în creație, dar și în responsabilitate și transformare. ANdÉA este angajată cu hotărâre într-o dinamică internațională, cu precădere europeană. ANdÉA este unul dintre cofinanțatorii EuroFabrique Paris și inițiatorul EuroFabrique Think Camps.

Proiect co-finanțat de programul Creative Europe al Uniunii Europene. Cu susținerea financiară a: Ministerului Culturii din România, Institut français, OFAJ, Franco-German Youth Office, Fondation Hippocrène, Banca Transilvania

Powered by Parteneri strategici: Energom, Electroglobal, EnergoBit

Sponsori: BRD, Fundația Transilvania Leaders, USAMV, Da Pino, Epson, PMA invest

Cu sprijinul: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoc și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Reprezentanții ICI București au susținut un curs de Cyber Diplomacy în cadrul Interregional CyberDrill pentru Europa și Asia-Pacific, eveniment dedicat îmbunătății capacităților de răspuns la incidente de securitate informatică

Published

on

© ICI București - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică/ Facebook

Reprezentanții ICI București – Carmen-Elena Cîrnu, Director Științific, și Alexandru Georgescu, Cercetător Științific – au susținut un curs de Cyber Diplomacy în cadrul Interregional CyberDrill pentru Europa și Asia-Pacific, care s-a desfășurat în Cipru în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie.

Potrivit unui comunicat al institutului, evenimentul a fost organizat de Biroul de Dezvoltare a Telecomunicațiilor (BDT) al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU).

Acesta a fost găzduit de Autoritatea de Securitate Digitală din Cipru în cadrul Inițiativei regionale a ITU pentru Europa privind încrederea în utilizarea telecomunicațiilor/TIC și a Inițiativei regionale a ITU pentru Asia și Pacific privind contribuția la un mediu sigur și rezistent al tehnologiei informației și comunicațiilor, conform acordului de la Conferința mondială de dezvoltare a telecomunicațiilor din 2022 (WTDC-22).

Interregional Cyber Drill pentru Europa și Asia-Pacific a avut ca scop îmbunătățirea capacităților de comunicare și de răspuns la incidente ale echipelor participante, precum și asigurarea unui efort colectiv și colaborativ continuu pentru atenuarea amenințărilor cibernetice în rândul echipelor de răspuns la incidente de securitate informatică din Europa și Asia-Pacific (CSIRT).

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

eMAG aniversează 22 de ani. Oricine intră pe site sau în aplicație în perioada 5-7 decembrie și ”învârte” roata aniversară poate câștiga garantat, în fiecare zi, timp de trei zile

Published

on

© eMAG

eMAG aniversează 22 de ani, iar cu această ocazie toată lumea câștigă, anunță compania printr-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Astfel oricine intră pe site sau în aplicație în perioada 5-7 decembrie și ”învârte” roata aniversară poate câștiga garantat, în fiecare zi, timp de trei zile, premii constând în câte trei vouchere pe zi.

Clienții eMAG pot beneficia totodată de discounturi de până la 30% la peste 460.000 de produse din toate categoriile provenind din oferta eMAG și a sellerilor din Marketplace: de la decorațiuni de Crăciun, jucării, suplimente alimentare și hrană pentru animale, băutură și cafea, produse de îngrijire, până la televizoare și PC-uri sau console de gaming.

Voucherele pe care clienții le câștigă la roata aniversară pot fi folosite inclusiv la achiziția de produse aflate la promoție sau pot fi cumulate cu alte vouchere ori împreună cu alte carduri cadou, pe mai multe comenzi, indiferent de modalitatea de achiziție, de pe site sau din aplicație.

„Ca orice petrecere adevărată și ziua eMAG ține trei zile în care vrem ca toți românii să sărbătorească cu oferte pe măsură, indiferent dacă sunt alături de noi de la început sau au descoperit beneficiile shoppingului online mai recent, în ultimii ani. După 22 de ani putem spune că obiceiurile oamenilor s-au schimbat și ne bucurăm că suntem parte din această călătorie care ne-a transformat pe toți și pe parcursul căreia comerțul online a devenit accesibil tuturor. Mulțumim milioanelor de români care ne aleg în fiecare zi!”, a spus Irina Pencea, general manager eMAG România.

De Ziua eMAG, reduceri la peste 460.000 de produse, printre care:

 • 70.000 articole de încălțăminte
 • 20.000 jucării
 • 15.000 articole electro-IT
 • 10.000 articole băutură și cafea
 • 25.000 articole pentru casă și grădină

Înființată în 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online care a dezvoltat un ecosistem regional bazat pe tehnologie, în România, Ungaria și Bulgaria cu obiectivul de a ajuta clienții din întreaga regiune să economisească timp și bani. Cu o gamă de produse în continuă creștere pe care le pune la dispoziția clienților împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde. Clienții din România ai platformei beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, abonamentul cu livrare gratuită Genius în patru aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful), 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, deschiderea pachetului la livrare, servicii flexibile de plată din contul eMAG/MyWallet, și aplicația de mobil. Cu ajutorul eMAG Marketplace, antreprenorii români care vând pe platformă au la dispoziție de programe și instrumente care îi ajută să își scaleze business-ul în Europa Centrală și de Est: eMAG Ads, cross-border, Fulfilment, aplicația mobilă sau campaniile desfășurate pe platformă sunt doar câteva dintre acestea.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
POLITICĂ9 hours ago

Premierul Ciolacu afirmă că Austria este de acord cu intrarea României în Schengen cu granițele aeriene. Presa austriacă scrie că guvernul de la Viena impune condiții

REPUBLICA MOLDOVA10 hours ago

Maia Sandu și Emmanuel Macron au discutat despre procesul de aderare a R. Moldova la UE înainte de summitul Consiliului European de la Bruxelles

U.E.11 hours ago

Olaf Scholz sugerează că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2025, garantând sprijinul Germaniei pentru Kiev în timp ce alți aliați “ezită”

U.E.20 hours ago

Țările UE au aprobat PNRR-ul Ungariei și plata primei tranșe, în timp ce Comisia Europeană ar putea decide deblocarea condiționată a fondurilor de coeziune pentru Budapesta

ROMÂNIA22 hours ago

Viitorul parteneriat strategic România – Ucraina și deschiderea negocierilor de aderare la UE, discutate la București de Luminița Odobescu și Olha Stefanishyna

CONSILIUL UE22 hours ago

“Istoric!”: Europa devine primul continent din lume care reglementează inteligența artificială, după negocieri maraton și un acord între instituțiile UE

U.E.2 days ago

Viktor Orbán își reafirmă opoziția față de deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, dar arată că este dispus la compromisuri în alte privințe

PARLAMENTUL EUROPEAN2 days ago

Liderii din Parlamentul European au adoptat pachetul de reformă pentru modernizarea și consolidarea capacității de acțiune a instituției

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Comisia Europeană urmează să aprobe o propunere legală privind utilizarea activelor rusești înghețate

ROMÂNIA2 days ago

Modificarea PNRR a fost evaluată pozitiv de Consiliul UE. Planul modificat include capitolul REPowerEU și se ridică la 28,5 mld. de euro

ROMÂNIA2 days ago

Marcel Ciolacu: Am reușit să setăm premisele pentru ca România să devină un hub de investiții și suport logistic pentru marile proiecte americane

ROMÂNIA5 days ago

Cătălin Predoiu, la reuniunea JAI: Astăzi nu se votează procesul de extindere a spațiului Schengen. Discutăm aspectele de progres sau de vulnerabilități în toate statele membre

ROMÂNIA6 days ago

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, subliniază că ”viitorul nostru este în UE şi în NATO” și îndeamnă la reflecție pentru că ”deciziile de azi vor deveni istoria de mâine a României”

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

NATO2 weeks ago

Înaintea reuniunii miniștrilor de externe NATO, Stoltenberg reafirmă sprijinul aliaților pentru Ucraina: România a deschis un centru de pregătire F-16 pentru piloții ucraineni. Germania și Olanda au promis sprijin de 10 miliarde de euro

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Mediului îndeamnă „să începem hora reciclării”: Lansarea sistemului de garanție-returnare, „o investiție care folosește cele mai noi tehnologii”

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu: Lansarea sistemului de garanție-returnare va poziționa România pe o poziție de leadership european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor, fiind al doilea cel mai mare astfel de sistem după cel din Germania

ROMÂNIA2 weeks ago

Rareș Burlacu, președintele ARICE, constată o schimbare a paradigmei economice în rândul investitorilor: Se observă o îngemănare între acțiunile unui guvern și forța economică degajată de sectorul privat

ROMÂNIA2 weeks ago

Klaus Iohannis, la finalul turneului politico-diplomatic în Africa: Am repus România pe radarul african. Neglijarea relației cu Africa, o eroare strategică în politica externă românească

Trending