Connect with us

U.E.

Acţiunile europene au scăzut la cel mai redus nivel din ultimele 20 de luni, urmând tendinţa negativă a bursei de pe Wall Street

Published

on

Acţiunile celor mai mari companii europene au scăzut joi la cel mai redus nivel din ultimele peste 20 de luni, urmând tendinţa negativă a bursei de pe Wall Street, vânzările fiind declanşate de îngrijorarea provocată de creşterea randamentelor titlurilor Trezoreriei SUA, transmite Ziare.com, citând Reuters.

Toate sectoarele sunt tranzacţionate în scădere în Europa, iar cele mai afectate sunt titlurile companiilor din sectorul tehnologic, care au continuat declinul accentuat al acţiunilor de profil din SUA.

Indicele sectorului tehnologiei din Europa. SX8P a coborât cu 2,4%, chiar dacă acţiunile Ingenico au avansat cu 8,5% după ce Natixis a anunţat că analizează o fuziune între divizia sa de plăţi cu această companie financiară şi de plăţi.

Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 1,4%, la cel mai redus nivel atins după ianuarie 2017. Toţi indicii de referinţă din Europa au scăzut cu peste 1%.

Sectoarele considerate sigure în perioadele incerte, cum este cel al sănătăţii au scăzut la rândul lor, dar mai puţin, înregistrând performanţe superioare pieţei.

Acţiunile Bayer au urcat cu 5,6% după ce divizia Monsanto a obţinut dreptul, printr-o decizie preliminară în justiţie, pentru un nou proces referitor la plata unor despăgubiri de 250 de milioane de dolari într-un proces din SUA legat de un pesticid.

 

 

.

U.E.

MAE: Atenționare de călătorie în Franța. Țara se confruntă cu un cod portocaliu de caniculă până la sfârșitul lunii iunie

Published

on

©Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Un episod de caniculă intensă a fost anunțat în majoritatea regiunilor din Franța începând de luni, 24 iunie 2019 și până la sfârșitul luii iunie 2019. Având în vedere că Franța se confruntă cu un cod portocaliul de caniculă, Ministerul Afacerilor Externe  avertizează accentuarea progresivă a căldurii în cea mai mare parte a ţării cu maxime aşteptate în intervalul miercuri 26 iunie şi vineri 28 iunie 2019.

Meteo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei (Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne), precum şi pentru departamentul Seine-et-Marne.

În Franța, Spania și Elveția se așteaptă joi temperaturi de peste 40C (104F). Miercuri, Germania, Polonia și Republica Cehă au avut parte de cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată în luna iunie, informează BBC. Statul francez a decis închiderea școlilor, aproximativ 50 de școli nu își mai respectă programul de funcționare în sudul Franței.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet ale Meteo France (http://www.meteofrance.com/previsions-meteo-france/bulletin-france) şi Ministerului francez al Sănătăţii (https://solidarites-sante.gouv.fr/actualites/presse/communiques-de-presse/article/episode-exceptionnel-de-canicule).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de circumscripţia consulară în care se află, relatează Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.x

Continue Reading

PARLAMENTUL EUROPEAN

Eșec al lui Nigel Farage în Parlamentul European: Grupul său politic va fi desființat după ce Partidul Brexit și Mișcarea 5 Stele nu au întrunit condițiile de constituire

Published

on

Grupul politic al partidelor de extremă-dreapta din Parlamentul European din care făcea parte Partidul Brexit condus de Nigel Farage și alte formațiuni de aceeași inspirație ideologică nu au întrunit condițiile de constituire și au ratat termenul limită de formare, fiind astfel desființat cu puțin timp înainte ca noul Parlament European să își înceapă activitatea, la 2 iulie. 

Potrivit Politico Europe, grupul „Europa Libertății și a Democrației Directe” din care făceau parte în principal partidul Brexit și Mișcarea 5 Stele din Italia a ratat termenul inițial de constituire politică, ceea ce înseamnă că eurodeputații afiliați anterior acestei grupuri vor primi mai puțină finanțare și mai puțin timp de vorbire în sesiunile plenare.

Cu toate acestea, partidul lui Nigel Farage și ceilalți extremiști vor putea să formeze un grup politic oricând pe parcursul legislaturii, cu condiția respectării criteriilor de constituire: minim 25 de membri din cel puțin șapte state membre ale Uniunii Europene.

Mai mult, dacă aceste formațiuni nu vor reuși formarea unui grup politic în sesiunile plenare ale Parlamentului European, ele nu vor putea să își negocieze poziții importante în cadrul comisiilor parlamentare, mai notează sursa citată.

Într-o postare pe Facebook, vicepreședintele grupului PPE în Parlamentul European, Siegfried Mureșan, a spus că desființarea grupului lui Nigel Farage ”este o veste bună pentru Europa, este o veste bună pentru toți cei care dorim o Uniune Europeană puternică și o veste proastă pentru toți cei care și-au dorit slăbirea Uniunii Europene”.

Potrivit rezultatelor alegerilor din 23-26 mai, un număr de 43 de eurodeputați ar fi urmat să se afilieze grupului EFDD, însă aceștia proveneau doar din Marea Britanie (29 de membri din partea partidului Brexit) și Italia (14 membri din partea Mișcării Cinci Stele).

Continue Reading

U.E.

Prima decizie a noului premier danez: Danemarca o va nominaliza pentru un nou mandat de comisar european pe Margrethe Vestager, una dintre favoriții la președinția Comisiei

Published

on

Noul premier danez Mette Frederiksen a declarat miercuri că o va nominaliza tot pe Margrethe Vestager, actual comisar european pentru concurență pentru un nou mandat în cadrul Comisiei Europene, în condițiile în care Vestager se numără și printre potențialii candidați la șefia Comisiei Europene.

Mette Frederiksen a declarat pentru postul de televiziune danez TV 2 miercuri că “vom propune ca comisarul pe care l-am numit deja, și anume Margrethe Vestager, să aibă șansa să continue pentru următorii cinci ani”, relatează Politico Europe.

Social-democrata Mette Frederiksen a devenit cel mai tânăr prim-ministru din istoria Danemarcei după ce a anunțat formarea unei coaliții de guvernare alături de alte trei partide progresiste, liberale și ecologiste. În vârstă de 41 de ani, Frederiksen va conduce un guvern susținut de Partidul Popular Socialist, Alianța Verzilor și Partidul Social Liberal.

Până acum nu se ştia pe cine va nominaliza lidera social-democrată în noua Comisie Europeană care se va forma în acest an, întrucât partidul lui Vestager nu face parte din noul guvern care a fost anunţat miercuri.

Potrivit Politico Europe, bătăliile pe care Margrethe Vestager le-a purtat cu giganții americani în domeniul tehnologiei, inclusiv Google și Apple, i-au generat un sprijin larg la Bruxelles, însă o viitoare nominalizare a sa era incertă întrucât raporturile dintre comisarul european și fostul premier Lars Lokke Rasmussen sunt determinate de statutul de rivali politici, în pofida faptului că fac parte din aceeași familie liberală europeană.

Vestager este văzută în continuare şi ca o competitoare pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, întrucât s-a aflat printre politicienii care au condus lista ALDE pentru alegerile europene, chiar dacă liderii europeni nu au reușit să formeze o majoritate în jurul niciunuia dintre cei trei candidați principali – Manfred Weber, Frans Timmermans și Margrethe Vestager – la summitul de săptămâna trecută, o decizie fiind așteptată la reuniunea șefilor de stat sau de guvern din 30 iunie.

Continue Reading

Summitul pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending