Actriţa Luminiţa Gheorghiu, nominalizată la premiile Academiei de Film Europene

Actriţa Luminiţa Gheorghiu, nominalizată la premiile Academiei de Film Europene (EFA), la categoria “cea mai bună actriţă”, pentru rolul din filmul “Poziţia copilului”, de Călin Netzer, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX,că “orice actor, când îşi vede munca încununată, nu poate fi decât încântat”.

luminita gheroghiu berlinale.de“Această nominalizare este o mare bucurie, orice actor, când îşi vede munca încununată în acest fel, nu poate să fie decât încântat, numai că este o nominalizare. Sigur că şi nominalizarea este foarte importantă, deci este un pas câştigat şi iar mai departe, vom vedea, pentru că sunt mai multe actriţe nominalizate şi vom vedea. (…) Este un podium”, a declarat actriţa.

Luminiţa Gheorghiu a fost nominalizată, sâmbătă, la premiile ce vor fi decernate de Academia de Film Europeană (EFA) în acest an, la categoria “cea mai bună actriţă”, pentru rolul din lungmetrajul “Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer.

Actriţa română a impresionat publicul şi criticii de specialitate cu rolul din filmul “Poziţia copilului”, un lungmetraj care a fost recompensat la începutul acestui an cu marele trofeu – Ursul de Aur – la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Totodată, Luminiţa Gheorghiu, interpreta rolului principal în “Poziţia copilului”, a primit premiul Bayard d’Or pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Namur.

Lungmetrajul “Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria “cel mai bun film străin”.

Sursa: Mediafax.ro
F
oto: www.berlinale.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.