Aderarea la zona euro, subiectul întrevederii politicienilor bulgari

Politicienii bulgari membri ai PES se întâlnesc astăzi, la inițiativa președintelui PES, Sergei Stanishev, în Sofia pentru a discuta despre viitorul Bulgariei în zona euro în cadrul conferinței “Bulgaria în zona euro: logică economică vs. mituri”.

Sursă: www.pes.eu

Evenimentul eset cogăzduit de către grupul PES din Parlametul Eurpăean, Socialiști și Democrați și de grupul parlamentar al PPE.

Sergei Stanishev va deschide eveimentul printr-un discurs, iar printre vorbitori se numără Boyko borriso, premer al Bulgariei și lider al partidului de guvernământ GERB,  Korneliya Ninova, liderul Partidului Socialist Bulgar; și Dragomi Stoinev, vicepreședintele grupului parlamentar al Partidului Socialist Bulgar, potrivit unui comunicat de presă.

“În acest moment crucial în președinția bulgară a UE, atenția întregii Europe se concentrează asupra Bulgariei, iar zona euro este pe ordinea de zi. Aceasta este o oportunitate pe care Bulgaria trebuie să o captureze. (…) Locul nostru este într-o zonă unică reformată, care lucrează pentru a îmbunătăți prosperitatea tuturor membrilor săi și pentru a reduce decalajul dintre țările mai bogate și mai sărace ale UE. Aceasta nu este doar o obligație de tratat pentru Bulgaria, ci și o prioritate politică”, a declarat Sergei Stanishev .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.