EXCLUSIV Președinția elenă a UE relansează aderarea României la Schengen

SchengenRomania ar putea afla daca intra sau in Spatiul Schengen in urmatoarele  sase luni de presedintie elena a Uniunii Europene. Documentele ale Consiliului UE privind agenda grecilor la sefia UE includ “aplicarea integrala a dispozitiilor acquis-ului Schengen in Bulgaria si Romania”. 

Consiliul JAI se reuneste, pentru prima data in acest an, intr-o intalnire informala ce va avea loc intre 23 si 24 ianuarie.

Grecia sustine aderarea celor doua tari la spatiul Schengen, iar Presedintia elena a UE va face tot posibilul in a alege momentul si modul cele mai potrivite pentru a pune pe agenda Consiliului, in asa fel incat sa obtina rezultate pozitive, declarau presedintele Parlamentului de la Atena, Evangelos-Vasileios Meimarakis si adjunctul ministrului grec de externe, Dimitris Kourkoulas in 2013.

Olanda, Germania, Lituania si Franta au fost principalele tari care au sustinut ca nu doresc procesul de aderare al Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Astazi a avut loc conferinta de presa dedicata lansarii Presedintiei elene a Consiliului Uniunii Europene.

Ambasadorul Republicii Elene in Romania, Grigorios VASSILOCONSTANDAKIS, prezinta prioritatile Presedintiei detinute de tara sa in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014. La conferinta participa sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela FILOTE, si ministrul Afacerilor Externe Titus CORLATEAN.

One Response to EXCLUSIV Președinția elenă a UE relansează aderarea României la Schengen

  1. Pingback: Romania ar putea intra in Schengen.. daca ne ajuta grecii! - Stiri Constanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.