VIDEO Aderarea României la spațiul Schengen, dezbătută în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne

Subiectul aderării României la Spațiul Schengen va fi dezbătut marți în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, la reuniune urmând să participe și ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

”Audierea este organizată în contextul mai larg al crizei fluxurilor migratorii și al refuzului Consiliului de a vota extinderea Spațiului Schengen cu Bulgaria și România”, precizează Biroul de Informare al Parlamentului European în România.


Reuniunea va avea loc de la ora 16:00 și va fi transmisă LIVE pe CaleaEuropeana.ro.

Dezbaterea va avea loc la aproximativ după săptămâni distanță după ce plenul Parlamentului European a dezbătut la Strasboug efectele generate asupra statului de drept de modificările legilor justiției. De altfel, în cadrul aceleiași sesiuni de plen, premierul croat Andrej Plenkovic a participat la o dezbatere cu eurodeputații români despre viitorul Europei. ”Susținem aderarea Bulgariei și României la zona Schengen”, a spus acesta.

Tema aderării României la spațiul Schengen a mai fost dezbătută la ultima sesiune plenară a anului trecut, când delegațiile naționale ale deputaților europeni din Bulgaria și din România au adoptat o poziție comună pentru aderarea ambelor țări la spațiul de liberă circulație.

Comisia Europeană a adoptat anul trecut pachetul pentru un spațiu Schengen mai puternic, în care invită Consiliul (statele membre) să ia decizia politică necesară pentru a ridica controalele de frontieră dintre România și Bulgaria și restul Uniunii Europene. Poziția Comisiei a urmat discursului privind Starea Uniunii în care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a invocat necesitatea extinderii spațiului Schengen spre est, prin aderarea României și Bulgariei.

Mai mult, Parlamentul European a aprobat în luna octombrie, în sesiune plenară la Strasbourg, un sistem electronic comun pentru verificări mai rapide la granițele externe ale zonei Schengen și pentru înregistrarea tuturor călătorilor din afara UE, un sistem intrare/ieșire (EES) la care vor participa inclusiv România și Bulgaria, chiar dacă cele două țări nu sunt încă membre ale spațiului de liberă circulațieRegulamentul a fost adoptat pe 20 noiembrie și de către țările membre ale UE.

 

.

 

One Response to VIDEO Aderarea României la spațiul Schengen, dezbătută în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne

  1. Cetatean European 20/02/2018 at 18:07

    Cateva intrebari? Cum vrei tu ca natiune sa te prezinti la EU si sa spui ca vrei in Schengen cand nu ai facut un kilometru de autostrada in 2017? Cum ai tu ministru Negrescu curajul sa te prezinti la EU si sa deschizi gura cand tu vii dintr-o tara unde se schimba guvernul de doua ori pe an? Cum ai tu curajul sa ceri Schengen cand in pesedeu exista un Liviu Dragnea si o Olguta si un Tariceanu? Cum vrei tu reprezantand 400 de corupti din parlamentul Romaniei sa vorbesti in numele a 19 milioane de oameni care va injura in fiecare zi? Cum ai tu curajul sa spui ceva cand in fiecare zi pleaca din tara medici si profesori si mecanici si asistente si instalatori, dar haitele de caini maidanezi continua sa atace batrani si copii? Tu crezi cumva ca Europa este in stare sa coboare la nivelul tau medieval? Tu crezi cumva ca Europa este plina de caini vagabonzi, de noroi si gunoaie la toate nivelurile ca sa fie prieten cu tine? Eu asa imi aleg prietenii, si cand vad oameni ca tine fug! Fug oriunde dar nu stau in romania. M-am saturat de parcurile pline de rahaturi de caine, de trotuarele pline de flegme, de spitale in care pica tencuiala de pe pereti, de scoli cu veceurile in curte. Voi nu mergeti in Schengen, ci in evul mediu. Cale batuta si mult succes intr-acolo!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.