Aeroportul Henri Coandă respectă standardele în domeniul securității aviației, conform evaluării Comisiei Europene

Aeroportul Internațional Henri Coandă respectă standardele europene în domeniul securității aviației civile, iar măsurile aplicate la nivelul aeroportului sunt în conformitate cu prevederile legislației comunitare, potrivit un comunicat de presă al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Sursă foto: www.bucharestairports.ro

În perioada 7-11 august, o echipă de inspecție a Comisiei Europene în domeniul securității aviației civile a verificat măsurile aplicate în Aeroportul Internațional Henri Coandă București pentru respectarea standardelor europene în securitatea aeroportuară.

În acest context, reprezentanții CE au verificat măsurile luate la nivel aeroportuar pentru protecția și securitatea atât a pasagerilor, cât și a operațiunilor aeroportuare.

Potrivit sursei citate, experții internaționali au constatat că Aeroportul Henri Coandă respectă standardele europene în domeniul securității aviației civile, iar măsurile aplicate la nivelul aeroportului sunt în conformitate cu prevederile legislației comunitare.

„Rezultatele pozitive ale misiunii de audit a Comisiei Europene confirmă încă o dată că prioritatea 0 a instituției pe care o coordonez este securitatea pasagerilor și a operațiunilor aeroportuare. Aceste rezultate favorabile sunt datorate în primul rând profesionalismului personalului de securitate al Aeroportului Henri Coandă și bineînțeles unei colaborări foarte bune pe care Compania noastră o are cu Brigada Antiteroristă din cadrul SRI și cu Autoritatea Română în domeniul securității aviaței civile”, a declarat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

 

One Response to Aeroportul Henri Coandă respectă standardele în domeniul securității aviației, conform evaluării Comisiei Europene

  1. Cristiana 21/12/2017 at 11:12

    Interesant, ma bucur sa aud asta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.