Agenda Președintelui Klaus Iohannis. Președintele României va participa la summitul Parteneriatului Estic pe 24 noiembrie

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi a prezentat agenda șefului statului pentru următoarea perioadă.

FOTO: Administrația Prezidențială

Conform  administrației prezidențiale, șeful statului va participa la Summitul Social privind promovarea locurilor de muncă echitabile și a creșterii economice în Uniunea Europeană, summit ce se va desfășura în Göteborg, în Regatul Suediei pe 17 noiembrie.

Pe 22 noiembrie președintele va avea o deplasare în orașul Ploiești pentru a participa la dezbaterea „Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești”.

Summitul Parteneriatului Estic este un alt eveniment important din agenda președintelui României. Klaus Iohannis va participa pe 24 noiembrie, la Bruxelles, la al cincilea summit al Parteneriatul Estic, eveniment relevant pentru  “conturarea perspectivelor de evoluție a relațiilor dintre Uniunea Europeană și țările aflate în Vecinătatea Estică”.

Conform purtătorului de cuvânt, “summitul va urmări să confirme progresele acțiunilor care au fost stabilite la Summitul anterior, care a avut loc la Riga în anul 2015”, cu accent pe “tematicile care au fost luate în vedere în dezbaterile de atunci: capacitatea administrativă și bună guvernare, oportunități de piață, interconectări și schimbări climatice, mobilitate și contacte interumane”.

Dobrovolschi a anunțat și pregătirea semnării unui nou cadru juridic privind cooperarea dintre Armenia și Uniunea Europeană, dar a adus în vedere și câteva elemente ale dimensiunii multilaterale ale Parteneriatului Estic: “democrație, bună guvernare și stabilitate; integrare economică și convergență cu politicile comunitare; securitate energetică; contacte între persoane”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.