Connect with us

U.E.

Alegeri anticipate în Marea Britanie. Ce le promit cetățenilor principalele partide aflate în cursa electorală

Published

on

Britanicii sunt așteptați joi la urne pentru a face o alegere crucială privind viitorul ţării post-Brexit, după ce premierul Theresa May a ales să convoace alegeri anticipate argumentând că își dorește unitate în palatul Westminster înainte de începerea negocierilor cu Uniunea Europeană.

Imigraţia, ca și în cazul campaniei privind Brexit, este una dintre principalele probleme dezbătute. În timp ce conservatorii conduși de Theresa May promit să reducă migrația, laburiștii nu menţionează eventuale limite privind imigraţia și promit sprijin pentru tineri, potrivit documentelor principalelor partide politice prezentate de The Telegraph.

În privința Brexit, liberal-democrații se opun ieșirii Marii Britanii din UE și promit organizarea unui nou referendum privind apartenenţa la blocul comunitar.

Programul Conservatorilor

Foto: World Economic Forum / Boris Baldinger

Conservatorii s-au angajat să scadă imigraţia, să crească scutirile de taxe pentru persoane fizice și să majoreze finanțările pentru serviciul național de sănătate.

Pensionarii din clasa de mijloc ar urma să îşi piardă beneficiile sociale, potrivit planurior conservatorilor. De asemenea, ei propun ca statul să preia îngrijirea bătrânilor, cu condiţia ca locuinţele acestora să fie vândute de stat după deces. Familia ar urma să primească o parte din suma obţinută din vânzare.

Programul lor include măsuri precum:

-Firmele vor trebui să plătească taxe suplimentare, dacă vor angaja imigranţi non-europeni, iar aceştia din urmă vor fi nevoiţi să aibă contribuţii mai mari la sistemul de sănptate.

-Reducerea migraţiei nete (diferenţa dintre numărul imigranţilor şi cel al emigranţilor) la câteva zeci de mii, 300.000 în prezent.

-Pensionarii nu îşi vor mai plăti pentru propria îngrijire, dacă economiile și bunurile pe care le dețin lor valorează până în suma de 100.000 de lire sterline. În prezent, pragul este de 23.250 de lire sterline.

Programul Laburiștilor

Într-un document de 43 de pagini, liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, promite naţionalizarea în domeniul energetic, transporturi și al serviciilor poştale.

Laburiştii promit și anularea taxelor de şcolarizare, creşterea drepturilor angajaţilor şi reintroducerea unei serii de ajutoare sociale.

Principalele puncte ale programului:

-Creşterea taxelor pe venit pentru cei aproximativ 1,2 milioane de oameni care câştigă peste 80.000 de lire sterline.

-Cei care câştigă peste 123.000 de lire sterline vor plăti impozite de 50%.

-Eliminarea internship-urilor neremunerate.

-Formaţiunea nu menţionează eventuale limite privind imigraţia şi promite că va anula pragul de venit actuale pentru soţiile sau soţii imigranţilor din Marea Britanie.

-Laburiștii acceptă rezultatele referendumului privind Brexit și intenționează să ”construiască o nouă relație cu Europa, nu ca membri, ci ca parteneri”, păstrând avantajele pieței unice europene.

-Excluderea posibilității de ieșire a Marii Britanii din UE fără un acord prealabil

Programul Liberal-democraților

Liberal-democraţii se adresează în special tinerilor, cărora le promit transport în comun gratuit şi ajutoare financiare la cumpărarea de locuinţe.

Formaţiunea încearcă să îi atragă de partea sa şi pe susţinătorii rămânerii Marii Britanii din UE, promiţând că cetățenii britanici “vor avea ultimul cuvânt de spus” privind Brexit şi promit organizarea unui nou referendum privind apartenenţa la blocul comunitar.

Principalele promisiuni din programul electoral:

-Promisiunea de a ”apăra locul Marii Britanii în Europa” şi opunerea ieșirii Marii Britanii din UE.

-Organizarea unui al doilea referendum privind acordul final de Brexit

-Apărarea drepturilor cetăţenilor UE care s-au stabilit în Marea Britanie

-Păstrarea apartenenţei la Piaţa Unică şi Uniunea Vamală

-Păstrarea libertăţii de circulaţie a cetăţenilor UE

Programul UKIP

Partidul populist UKIP a promis introducerea unui sistem de imigraţie de tipul “o persoană venită, o persoană plecată” și interzicerea burqăi în locurile publice.

Liderul Paul Nuttall a anunțat că doresc interzicerea aplicării legii islamice sharia în Marea Britanie.

Totodată, UKIP promite reducerea bugetului Marii Britanii pentru asistenţă externă.

Suținător și promotor al Brexit, partidul dorește eliminarea tuturor steagurile UE din clădirile publice ale Marii Britanii după Breixt, numirea zilei de 23 iunie drept Ziua Independenței. Totodată, UKIP susșine că noul guvern nu va trebui să plătească Uniunii Europene o “factură de divorț”.

Sondaj realizat cu 3 zile înaintea alegerilor. Ce efecte au avut atentatele

Cu doar trei zile înainte de alegerile parlamentare anticipate de 8 iunie, cotidianul The Guardian a făcut public un sondaj ce arată că în ciuda atentatelor din Manchester și Londra, singura formațiune care crește în sondaje este Partidul Laburist.

Opțiunile de vot ale respondenților la sondaj:

– Conservatori: 45% (în staționare față de săptămâna trecută);

– Laburiști: 34% (în creștere cu 1%);

– Liberal-Democrați: 8% (staționare);

– Ukip: 5% (staționare);

– Verzi: 3% (staționare).

 

 

.

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Europa susține proiectele verzi de transport, iar Aradul se dezvoltă în această direcție

Published

on

© Calea Europeană

Eurodeputatul Gheroghe Falcă (PNL, PPE) salută noile evoluții în materie de infrastructură urbană înregistrate în Municipiul Arad.

„Acum 152 de ani Aradul inaugura prima linie de transport în comun cu tramvaiele trase de cai. Astăzi, Aradul are o infrastructură modernă, în care se investește constant și se caută alternativele ecologice atât de necesare unui transport public sustenabil. Europa susține proiectele verzi de transport, iar Aradul se dezvoltă în această direcție.”, a transmis deputatul european într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

„În timpul mandatului meu au fost introduse primele tramvaie Imperio, produse la Astra Arad, tramvaie ecologice și moderne. Astăzi vorbim de o extindere a rețelei de transport, de zeci de tramvaie noi și un transport în comun ca alternativă viabilă deplasării cu autoturismul”, a mai adăugat acesta. 


Gheorghe Falcă se află la primul său mandat de europarlamentar și este membru în Comisia pentru transport și turism (TRAN) și în Comisia pentru petiții (PETI) ale Parlamentului European. De asemenea, este membru și în Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE. Gheorghe Falcă este membru supleant în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (DSEE) și în Delegația pentru relațiile cu Bosnia-Herțegovina și Kosovo.

Gheorghe Falcă a fost primarul municipiului Arad din anul 2004 până în luna aprilie 2019. Din această calitate, Falcă a fost membru al delegației române la Comitetul European al Regiunilor.

Continue Reading

U.E.

Mateusz Morawiecki: Voi face totul pentru ca fondurile europene cuvenite Poloniei să nu fie ”blocate”

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, susține că va face tot ce este posibil că poporul polonez să nu fie afectat de rezoluția Parlamentului European, care solicită blocarea fondurile europene cuvenite Poloniei.

„În timpul Consiliului European de la Bruxelles am vorbit cu majoritatea șefilor de stat. Vă pot asigura că voi face totul pentru a garanta ca poporul polonez să nu fie fectat negativ de propunerile eurodeputaților de a bloca fondurile europene cuvenite Poloniei”, a transmis premierul Poloniei într-un mesaj postat pe contul de Twitter.


Reamintim că Parlamentul European a condamnat într-o nouă rezoluție încercarea Poloniei de a submina supremația dreptului UE și solicită Consiliului și Comisiei să protejeze de urgență cetățenii polonezi și europeni și să nu acorde fonduri din partea UE pentru guvernele care subminează în mod flagrant, intenționat și sistematic valorile Uniunii Europene.

Citiți și: Rezoluție dură a Parlamentului European împotriva puterii din Polonia: “Tribunalul Constituțional” este ilegitim. Fără bani europeni pentru guvernele care subminează valorile UE

Într-o rezoluție adoptată joi cu 502 voturi pentru, 153 împotrivă și 16 abțineri, eurodeputații au subliniat faptul că “Tribunalul Constituțional” al Poloniei nu este valid și independent din punct de vedere juridic și nici calificat să interpreteze Constituția țării, ci doar “un instrument de legalizare a activităților ilegale ale autorităților” .

În urma dezbaterii aprinse din plen de marți cu prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, eurodeputații “regretă profund” decizia din 7 octombrie 2021 “ca atac împotriva comunității europene de valori și legi în ansamblul său” și afirmă că Tribunalul a fost transformat “într-un instrument de legalizare a activităților ilegale ale autorităților”.

Continue Reading

Corina Crețu

Corina Crețu, apel la conducerea țării să aloce educației 6% din PIB: Pandemia a accentuat decalajul educațional în UE

Published

on

© Corina Crețu / Facebook

Europarlamentarul Corina Crețu susține că pandemia a accentuat decalajul educațional în rândul statelor membre, iar spațiul european al educației devenind din ce în ce mai greu de realizat. În acest context, Corina Crețu reiterează necesitatea ca autoritățile române să investească 6% din PIB în educație, acesta fiind un „prim semnal că educația chiar a devenit o prioritate.”

„De maine, porțile școlilor vor fi din nou închise, ca urmare a situației sanitare dezastruoase din tara. Este importantă sănătatea fiecăruia, mai ales a copiilor, dar este trist că, din păcate, spațiul european al educației este departe de a deveni realitate”, a transmis aceasta.

Corina Crețu s-a exprimat acum un an, în Parlamentul European, pentru reducerea decalajului educațional la care, din păcate, România este martoră în acest moment și care a fost accentuat de actuala pandemie: „Cifrele vorbesc de la sine: accesul la educația digitală a fost dificil chiar și în cele mai dezvoltate țări din lume, unde aproximativ 1 din 10 elevi a rămas în urmă cu școala. Iar în ceea ce privește țările mai puțin dezvoltate, doar un sfert dintre ele au reușit să ofere o formă de învățare la distanță.”

Conform unui studiu realizat în perioada stării de urgență, în România doar 59% din elevii din mediul rural au participat la ore online. Și 9 din 10 școli de la țară nu au laptopuri sau tablete care să permită învățarea la distanță.

Potrivit Corinei Crețu, nici măcar in al doisprezecelea ceas, România nu a folosit adecvat fondurile europene nerambursabile puse la dispoziție pentru ameliorarea acestei situații, care are multe implicații – sunt efecte de natură emoțională, socială, de dezvoltare personală.

De asemenea, Corina Crețu a solicitat Comisiei Europene să investească mult mai mult în echipamente și în conectivitate, în special în zonele rurale, dar și în instruirea profesorilor cu privire la modul de utilizare a noilor tehnologii. În același timp, eurodeputatul române amintește că revine fiecărui Stat Membru responsabilitatea Implementării acestor măsuri.

„România, in ciuda lozincilor, pare ca nu a înțeles acest mesaj, investind mult mai mult în educație – și sper ca măcar acum cei 6% din PIB chiar să fie alocați educației (așa cum, de altfel, legea o cere). Acest gest ar fi un prim semnal că educația chiar a devenit o prioritate”, a conchis deputatul român.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
INTERNAȚIONAL7 hours ago

Ziua ONU | UE, hotărâtă să sprijine în continuare ONU pentru o lume mai sigură, mai stabilă și mai prosperă 

Gheorghe Falcă9 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Europa susține proiectele verzi de transport, iar Aradul se dezvoltă în această direcție

U.E.10 hours ago

Mateusz Morawiecki: Voi face totul pentru ca fondurile europene cuvenite Poloniei să nu fie ”blocate”

Corina Crețu10 hours ago

Corina Crețu, apel la conducerea țării să aloce educației 6% din PIB: Pandemia a accentuat decalajul educațional în UE

PARLAMENTUL EUROPEAN11 hours ago

Turcia | Parlamentul European reacționează în cazul ambasadorilor expulzați: UE nu se va lăsa intimidată

U.E.11 hours ago

Viktor Orban, discurs în fața a mii de simpatizanți: Lupt pentru o Europă care sprijină familia formată dintr-un bărbat și o femeie

PARLAMENTUL EUROPEAN12 hours ago

Tinerii europeni au militat pentru o Europă federală în cea de-a doua sesiune plenară a Conferinței privind Viitorul Europei

ROMÂNIA13 hours ago

MIPE: România mai are de îndeplinit 16 condiții favorizante pentru a putea atrage fonduri europene în perioada 2021-2027

INTERNAȚIONAL1 day ago

De astăzi, cetățenii Croației pot călători în SUA fără viză. Cel mai nou stat UE devine cel de-al 40-lea membru al Programului Visa Waiver

INTERNAȚIONAL1 day ago

Turcia: Ambasadorii ai 10 țări, printre care SUA și Germania, vor fi declarați ”persona non grata” de conducerea de la Ankara

NATO2 days ago

NATO: România, între cele 17 aliate fondatoare ale primului fond de inovare din istoria Alianței Nord-Atlantice

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis, poziție tranșantă la Bruxelles: România va dezvolta centralele pe energie nucleară și rețeaua de gaze naturale. Am insistat ca acestea să fie finanțabile prin bani europeni

POLITICĂ3 days ago

Klaus Iohannis îl desemnează pe ministrul apărării Nicolae Ciucă drept candidat la funcția de prim-ministru

Marian-Jean Marinescu3 days ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu speră ca ”viitorul apropiat să ne arate că Dunărea va contribui la Green Deal și la dezvoltarea economică a tuturor” statelor străbătute de acest fluviu

Cristian Bușoi4 days ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie și energie din PE, atrage atenția Comisiei Europene: Companiile din România și din întrega UE au nevoie de sprijin pentru captarea metanului

Cristian Bușoi4 days ago

Eurodeputatul Cristian Bușoi, intervenție în Parlamentul European: COP26, un moment în care să arătăm că ”Green Deal nu este doar o strategie de mediu, ci și o strategie trigger pentru o UE modernă”

Cristian Bușoi4 days ago

Criza energetică: Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru energie, cere din Parlamentul European adoptarea, cât mai repede, a ”taxonomiei pentru gazele naturale și energia nucleară”

NATO4 days ago

Klaus Iohannis l-a primit pe șeful Pentagonului: SUA sunt hotărâte să își mențină angajamentul ferm în regiunea Mării Negre și salută contribuţia majoră a României în cadrul NATO

COMISIA EUROPEANA4 days ago

Ursula von der Leyen: UE va veni la COP26 cu cel mai înalt nivel de ambiție privind accelerarea tranziției climatice. O facem pentru toate generațiile viitoare!

COMISIA EUROPEANA4 days ago

Criza energetică: Ursula von der Leyen anunță că va prezenta la începutul lui 2022 o strategie pentru dialog internațional privind domeniul energiei: UE trebuie să-și diversifice furnizorii

Team2Share

Trending