ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Condiţia PPE pentru aderarea PMP

Partidul Miscarea Populara a depus, in urma cu doua saptamani, la Partidul Popular European, dosarul complet de admitere a partidului ca membru cu drepturi depline in PPE.

Merkel si Basescu la Consiliul EuropeanEuroparlamentarul PMP Cristian Preda a declarat pentru STIRIPESURSE.RO ca s-a ocupat personal de acest lucru.

Potrivit lui Preda, trecerea pragului electoral de 5% este conditia pusa de PPE. In acest moment, PMP este doar membru afiliat la grupul parlamentar, dar nu este membru cu drepturi depline in PPE, asa cum sunt PDL, UDMR si PNTCD.

“Miscarea Populara isi propune sa trimita deputati si in PPE. Noi suntem acum afiliati la grupul parlamentar, pentru ca eu sunt membru al Parlamentului, si prin mine Partidul Miscarea Populara s-a afiliat la PPE. Am depus, de altfel, acum doua saptamani, si dosarul de candidatura pentru a intra in Partidul Popular European, deci nu doar in grupul politic la Parlament si ne propunem sa trimitem in PE deputati in grupul PPE. Asta va fi si conditia pentru a fi acceptati in partid, pe urma. Partidul e reteaua tuturor formatiunilor politice din UE, din afara Uniunii si include in primul rand partide care trimit deputati in Parlamentul European”, a declarat Cristian Preda pentru STIRIPESURSE.RO.

Intrebat daca partidele romanesti isi vor exprima dreptul de veto, Cristian Preda a precizat: “Eu vreau mai intai sa realizam acest obiectiv, sa trimitem un numar de deputati pe listele Miscarii Populare in Parlamentul European. Pe urma, om trai si-om vedea. Sunt convins ca, la fel ca si pana acum, partidele romanesti din PPE vor sti sa colaboreze”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.