Alegeri europarlamentare 2014. Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, primii pe lista PSD

pontaPartidul Social Democrat a decis astazi in cadrul Comitetului Executiv National lista de candidati cu care va intra in batalia electorala pentru Parlamentul European.

Actualul europarlamentar Corina Creţu va ocupa prima poziţie pe lista PSD la alegerile europarlamentare din luna mai, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta, după şedinţa CExN al partidului, potrivit RomaniaTV.

Corina Cretu este urmata de Ecaterina Andronescu, vicepresedinta PSD, ministru al Educatiei in mai multe Guverne, parlamentar cu o bogata experienta, aceasta detinand doua mandate de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Pe pozitia a treia il regasim pe actualul lider al delegatiei PSD din PE, Catalin Ivan, cunoscut de asemenea pentru promovarea imaginii Romaniei in Europa, sanctionarea derapajelor la adresa romanilor, precum si pentru eforturile repetate in ceea ce priveste o alocare cat mai substantiala de fonduri europene Romaniei.

Ministrul Dan Nica ocupa pozitia a patra pe lista candidatilor social-democrati. Activitatea sa in cadrul ministerului Comunicatiilor a vizat atat deblocarea a peste 2000 de dosare pentru accesarea fondurilor europene, cat si dezvoltarea si coordonarea unor proiecte de infrastructura comunicationala.

Pe pozitia a cincea il regasim pe Damian Draghici, senator UNPR si consilier onorific al premierului Victor Ponta pe problemele comunitatii rome. Draghici s-a implicat in numerose campanii nationale si internationale pentru egalitatea drepturilor si a sanselor, fiind o personalitate respectata in Parlamentul European.

Deputatul PC Maria Grapini ocupa pozitia a sasea. Aceasta s-a remarcat, in calitate de ministru delegat pentru IMM-uri si Tursim, in activitatile de sustinere a IMM-urilor si promovare a turismului romanesc. Este cunoscuta, de asemenea, pentru organizarea programului „Femeia antreprenor”, prin intermediul caruia femeile care doresc sa inceapa o afacere pot beneficia de sprijin de 10.000 de euro din partea statului.

Pe locul sapte se plaseaza europarlamentarul Daciana Sarbu, care, prin activitatea sa in PE, a obtinut sprijin pentru agricultura bio si agricultura traditionala, cu accent pe potentialul Romaniei. Totodata, este un cunoscut activist pentru imbunatatirea legislatiei privind promovarea unui stil de viata sanatos.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, care ocupa pozitia a opta, are o larga experienta in domeniul apararii, relatiile externe si securitatea Uniunii Europene. In calitate de vicepresedinte al Comisiei pentru afaceri externe si al Delegatiei pentru relatiile cu NATO, a lucrat pentru un rol mai puternic al UE si al Romaniei pe plan international.

Pe pozitia a noua o regasim pe europarlamentara PSD Viorica Dancila. Prin actiunile sale in PE, Dancila a urmarit obtinerea de fonduri pentru agricultorii romani si reglementarea programelor de ajutorare a persoanelor defavorizate.

Locul zece este ocupat de Sorin Moisa, consilier politic al Delegatiei CE in Romania si director adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, este un specialist cu experienta, contribuind la cunosterea aprofundata a politicilor europene.

Europarlamentarul Victor Bostinaru, situat pe locul unsprezece, este de asemenea cunoscut pentru eforturile intreprinse in ceea ce priveste obtinerea de fonduri UE, acesta luptandu-se pentru extinderea perioadei de accesare a banilor europeni, precum si pentru o politica de coeziune mai puternica, in avantajul Romaniei.

Pe pozitia a 12-a in lista candidatilor PSD se află  Claudiu Ciprian Tanasescu, iar pe locul 13 in echipa PSD este ocupat de Claudia Tapardel, tanar politician cu experienta in administratia publica, actual Consilier General al Municipiului Bucuresti.

One Response to Alegeri europarlamentare 2014. Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, primii pe lista PSD

  1. Pingback: Alianţa electorală pentru PE dintre PSD, UNPR şi PC, validată pe 10 februarie, la Parlament | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.