Connect with us

COMISIA EUROPEANA

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Ecaterina Andronescu: Trebuie să spunem populației cât este de important Parlamentul European

Published

on

Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Peștera, în județul Dâmbovița, că populația trebuie informată despre importanța Parlamentului European, despre rolul său și impactul deciziilor europene asupra țării noastre, scrie AGERPRES. ‘În general, electoratul din România nu este foarte interesat de alegerile pentru Parlamentul European. De aceea, obligația noastră este ca în această campanie să spunem populației cât este de important Parlamentul European pentru deciziile care se iau acolo și care devin obligatorii pentru România. Iată, ieri (vineri, n.r.), de exemplu, Curtea Europeană de Justiție a luat o decizie că toate informațiile stocate din convorbirile telefonice și care se stocau la operatori timp de câteva luni de zile, conform Cartei Drepturilor Omului, nu pot să fie folosite și, zic eu, e o decizie foarte corectă și foarte bună”, a precizat Ecaterina Andronescu. parlamentul-european-sala

Candidat pentru un mandat în Parlamentul European, vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a mai spus că România trebuie reprezentată cu demnitate la Bruxelles.

”Eu cred că România trebuie reprezentată cu demnitate și cred că România trebuie să vorbească prin reprezentanții ei și să aibă un punct de vedere, o opinie pentru toate problemele aflate în dezbatere în Parlamentul European. România, prin reprezentanții săi, trebuie să se comporte ca o țară egală cu celelalte țări ale Uniunii Europene. Cred că suntem importanți nu numai prin dimensiune, prin inteligența poporului român, prin modul în care este educat și nu în ultimul rând prin poziția geostrategică”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Acesta spune că în campania electorală pentru europarlamentare va fi abordată și problematica locală, specifică României.

”În campanie vom vorbi în egală măsură și despre ce se întâmplă în țară, pentru că ce se întâmplă în țară ne crește nouă prestigiul în fața europenilor și cred că va fi mai mai bine ascultat cuvântul nostru dacă țara va fi mai bine guvernată. Sunt importante alegerile pentru Parlamentul European și eu sper să fie poziționat PSD și alianța cu UNPR și PC ca fiind forța politică care să dea și președintele țării la alegerile din noiembrie”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a fost prezentă sâmbătă, la Peștera, în județul Dâmbovița, la o instruire legată de alegerile europarlamentare a organizației PSD Ialomița.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMISIA EUROPEANA

Corina Crețu în cadrul Forumului de Dezvoltare a zonei Peloponez: Sunt mândră de cât de mult am reușit să ajutăm Grecia prin politica de coeziune

Published

on

Foto: Corina Crețu Facebook

Duminică, 17 februarie, comisarul european, Corina Crețu, a susținut un discurs în cadrul Forumului de Dezvoltare a zonei Peloponez, în orașul Olympia.


,,Sunt mândră de cât de mult am reușit să ajutăm Grecia prin această politică tocmai pentru a le oferi locuitorilor săi o viață mai bună.”

Corina Crețu, Comisar European pentru Politică Regională


Comisarul European, Corina Crețu se află într-o vizită oficială în Grecia  pentru a discuta despre modul în care politica de coeziune poate sprijini în continuare economia greacă și dezvoltarea regională în țară. Aceasta este cea de-a 8 vizită în Grecia, în cadrul căreia a avut deja întrevederi cu Christos Spirtzis, Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Yiannis Dragasakis, vicepremier și ministru al Dezvoltării și cu Stathis Giannakidis, ministrul-adjunct al Dezvoltării.

Foto: Corina Cretu Facebook

Orașul Olympia, un loc simbolic din Grecia ce a lasat o moștenire imensă culturii mondiale, devenind parte a patrimoniului mondial UNESCO. În antichitate, aici aveau loc Jocurile Olimpice, iar sportivii se luptau în fața zeilor și a judecătorilor din Olympia, fiecare dintre ei pornind în competiție cu șanse egale. 

În postarea Comisarului European este explicată importanța politicii de coeziune și scopul acesteia: ,,Exact acesta este și scopul politicii europene de coeziune: crearea de oportunități egale pentru cetațenii europeni și pentru IMM-urile europene care doresc să se dezvolte, pentru crearea de noi locuri de munca și pentru a sprijini creșterea economică.”

 

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis va candida la prezidențiale în Lituania

Published

on

Foto: European Council

Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis și-a anunțat candidatura la prezidențialele din Lituania, potrivit postării pe contul său de Twitter. Această decizie a fost luată chiar cu o zi înainte de Ziua Națională a Lituaniei.

 


,,Sunt conștien ca va fi nevoie de echilibru și sacrificiu. Știu că va urma mult de lucru. Sunt pregătit”


Comisarul euopean va fi în concediu fără plată din partea Comisiei Europene de la 1 aprilie până pe 13 mai și “dacă este necesar” între 14 mai și 27 mai, în cazul în care există și un al doilea tur. Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară Vytenis Andriukaitis și-a anunțat vineri candidatura pentru a deveni președintele Lituaniei.

Liderul Partidului Social Democrat din Lituania i-a cerut  lui Andriukaitis să candideze. El a fost fondatorul partidului în 1989 ca urmare a independenței Lituaniei față de Uniunea Sovietică.

El a spus că va depune eforturi pentru a se asigura că ,,numele Lituaniei să fie asociat cu o țară care nu tolerează nivele ridicate de inegalitate, nedreptate, care respectă fiecare persoană și opiniile sale”, a menționat valorile democratice, știința și protecția drepturilor omului ca unele din prioritățile sale de campanie.

De profesie medic, Andriukaitis a fost anterior membru al parlamentului lituanian, vicepreședinte, lider al Partidului Social Democrat și ministru pentru sănătate.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Corina Crețu participă în Grecia la un dialog cetățenesc despre viitorul Europei, alături de comisarul european Dimitris Avramopoulos

Published

on

Reprezentanța Comisiei Europene din Grecia organizează duminică, 17 februarie, în intervalul orar 14:30-16:00, un dialog cu cetățenii despre viitorul Europei, la care participă Corina Crețu, comisarul european pentru Politică Regională și Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie.

Dialogul poate fi urmărit live pe pagina redacției noastre de Facebook, Calea Europeană, dar și pe pagina oficială de Facebook a comisarului european, Corina Crețu.

Comisarul European, Corina Crețu se află într-o vizită oficială în Grecia  pentru a discuta despre modul în care politica de coeziune poate sprijini în continuare economia greacă și dezvoltarea regională în țară. Aceasta este cea de-a 8 vizită în Grecia, în cadrul căreia a avut deja întrevederi cu Christos Spirtzis, Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Yiannis Dragasakis, vicepremier și ministru al Dezvoltării și cu Stathis Giannakidis, ministrul-adjunct al Dezvoltării.

În timpul întrevederii cu Christos Spirtzis, Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Comisarul European  a salutat progresele înregistrate până în prezent de Grecia și a încurajat autoritățile elene din domeniul dezvoltării infrastructurii de transport să-și intensifice eforturile pentru a continua implementarea cu succes a proiectelor finanțate de UE, care vor contribui substanțial la dezvoltarea economică a țării.

Foto: Corina Cretu Facebook

În cea de-a doua întâlnire la Atena cu Yiannis Dragasakis, vicepremier și ministru al Dezvoltării și cu Stathis Giannakidis, ministrul-adjunct al dezvoltării au avut loc discuții despre stadiul actual al implementării proiectelor finanțate prin politica de coeziune în Grecia și ,,i-am încurajat să participe activ la nivel de Guvern la negocierile pentru viitorul buget al Uniunii Europene și al politicii de coeziune post-2020 și să înceapă discuțiile cu serviciile Comisiei pentru noua perioadă de programare 2021-2027.”, a menționat comisarul Corina Crețu.

Foto: Corina Cretu Facebook

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending