ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Iuliu Winkler, cap de listă pentru UDMR la alegerile europarlamentare

Europarlamentarul Iuliu Winkler va ocupa prima poziție pe lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai, a anunțat sâmbătă, la Cluj, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, scrie Agerpres.ro.IuliuWinkler

El a precizat că lista Uniunii conține 32 de nume și a anunțat, la finalul ședinței Consiliului Permanent, primele șase poziții.

‘Am analizat azi în Consiliul Permanent dosarele candidaților pentru pozițiile de pe lista noastră privind alegerile europarlamentare. Am avut șase candidați care s-au prezentat și au susținut candidatura pentru primele șase poziții. Pe prima poziție este domnul deputat Winkler, în prezent deputat în Parlamentul European, pe locul doi domnul Sogor Csaba, care de asemenea este europarlamentar. Ei au primit votul pentru a continua munca, în momentul în care vor fi aleși’, a declarat Kelemen Hunor.

Pe următoarele trei locuri ale listei UDMR pentru europarlamentare se află Vincze Lorant, Hegedus Csilla și Antal Lorant.

Fostul senator UDMR Peter Eckstein Kovacs ar fi urmat să ocupe locul patru pe listă, însă, potrivit liderului Uniunii, acesta a refuzat și a cerut să fie pus pe locul 32.

‘Dânsul a cerut să fie pe ultimul loc atunci când a spus că nu dorește să fie pe locul patru și a spus că dorește să rămână pe listă ca să ne ajute în campanie. Asta e dorința dânsului, nu a mea, chiar pe mine mă supără un pic că nu a acceptat locul patru, dar eu nu comentez, doar respect o asemenea dorință’, a spus Kelemen.

Liderul Uniunii a mai declarat că în Consiliul Permanent s-a luat și decizia unei colaborări cu Partidul Civic Maghiar, atât în vederea alegerilor pentru Parlamentul European, cât și pe o perioadă de timp care va depăși acest moment. În funcție de discuțiile care vor avea loc, lista pentru alegerile din 25 mai s-ar putea să sufere modificări, însă primele două locuri, a precizat Kelemen, nu vor fi afectate.

‘Am luat o decizie că vom semna cu PCM o înțelegere privind alegerile europarlamentare, dar sigur înțelegerea va avea și câteva puncte pentru o perspectivă mult mai lungă, pentru că va exista viață politică și după 25 mai. Când vom ajunge la o înțelegere cu PCM, lista noastră, în funcție de înțelegere, va suferi modificările necesare. Important este că lista va fi lista UDMR, sub semnul nostru, sub identitatea noastră politică’, a subliniat Kelemen.

La rândul său, europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a declarat că în cazul în care va câștiga un nou mandat, va avea ocazia să fructifice acele cunoștințe dobândite în cei șapte ani de când se află la Bruxelles.

‘Mă onorează decizia de azi a Consiliului Permanent, dar resimt și responsabilitatea unei asemenea posturi, pentru că ne aflăm în fața unei campanii grele și a unei lupte foarte grele. Sigur, în situația continuării mandatului de europarlamentar, continuitatea este fără doar și poate un avantaj, pentru că în Parlamentul European vorbim despre 700 de colegi, vorbim despre o instituție foarte birocratică, complicată și greu de înțeles la prima vedere. De aceea, desigur că relațiile personale și experiența acumulată în cei șapte ani reprezintă un avantaj’, a spus Iuliu Winkler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.