ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Primii candidați din lista PNL la europarlamentare, lansați într-un eveniment cu iz de Champions League la Brăila. VIDEO

PNL și-a prezentat sâmbătă la Brăila primii candidați din lista pentru europarlamentare sub sloganul “EuroCampioni la fapte” într-un eveniment al cărui punct central a fost o cupă a eurocampionilor, scrie AGERPRES. Evenimentul, în cadrul căruia au fost prezentați ca “echipă a eurocampionilor” Adina Vălean, Cristian Bușoi, Renate Weber, Eduard Hellvig și Ramona Mănescu, a început pe ritmuri fotbalistice, cu imnul “Champions League”, după care a fost intonat Imnul național “Deșteaptă-te române”.

PNL_BrailaDe-o parte și de-a alta a afișului din Sala Polivalentă “Danubius” din Brăila cu primii candidați ai liberalilor la europarlamentare au fost afișate alte două mashuri, care conțineau și simbolul cupei, cu mesajele “Unitatea aduce victoria”, cu imaginea liderului PNL, Crin Antonescu, și “Competența câștigă lupta”, cu cea a prim-vicepreședintelui liberalilor, Klaus Iohannis.

Cei care au luat cuvântul la eveniment au vorbit de pe o mică scenă, pe care a fost postată pe un stativ cupa eurocampionilor, un trofeu auriu de circa trei kilograme.

Fiecare candidat liberal la alegerile europarlamentare și-a prezentat realizările din mandatul actual de eurodeputat, iar liderul PNL, Crin Antonescu, a vorbit despre România în Uniunea Europeană.

“România nu este un copil sărac la masa Europei. România seamănă poate cu un copil de origine modestă dat la o școală înaltă. Dar este un copil frumos, este un copil inteligent, este un copil care vrea să învețe, este un copil care vrea să reușească. (…) Românii au un cuvânt mult mai puternic de spus în Europa despre ei și despre Europa căreia îi aparțin. Vrem o Europă mai dinamică din punct de vedere economic și mai puțin birocratică, o Europă în care poveștile dulcegi ale socialismului nu mai merg și în care formulele populiste au dus, iată, la ridicarea unui val extremist și antieuropean în țări care sunt leagănul și modelul democrației ca Franța și ca Marea Britanie. Vrem o Europă mai coerentă în politica sa externă, mai înțelegătoare cu diversitatea și cu diferența. Vrem o Europă unită, vrem o Europă cu acțiuni și cu politici coerente, dar vrem o Europă în care indivizii, ca și națiunile, să-și păstreze dreptul la diferență”, a subliniat Antonescu.

La finalul discursului, liderul PNL i-a înmânat “cupa eurocampionilor” Ramonei Mănescu, având ca fundal, din nou, imnul “Champions League” și confetti albastre și galbene.

“Aș vrea ca acest simbol al competiției, al victoriei și al onoarei să-l înmânez astăzi celor care ne-au reprezentat până acum în Parlamentul European, dar să-l înmânez nu numai ca mulțumire, ci și ca îndemn pentru victorie în următoarea competiție. Victorie!”, a afirmat Antonescu.

La acest eveniment, care s-a încheiat cu imnul PNL, au asistat aproximativ 3.000 de liberali din județele Brăila, Constanța, Tulcea, Vrancea, Buzău și Galați. Eurodeputata Norica Nicolai, care deschide lista PNL la europarlamentare, nu a fost prezentă la acest eveniment.

În conferința de presă de după eveniment, Antonescu a explicat că acest concept de campanie electorală cu trimitere la Champions League nu reprezintă o intervenție a politicului în fotbal și nici invers.

“E vorba de o simbolistică, nu introducem nicio politică în fotbal, nici fotbalul în politică, e vorba de o anumită simbolistică și cred că în chestiunea asta nu este nimic incorect”, a spus liderul PNL.

El a apreciat că elementele de decor nu sunt atât de importante.

“Am vorbit de lângă o cupă, dar nu din cupă, adică nu înlocuim tribuna. Important e ce spunem, că spunem de pe un podium, că spunem de la o scenă, la un format, acestea sunt chestiuni de decor”, a afirmat Antonescu.

La rândul său, șeful de campanie al PNL pentru alegerile pentru PE, Marian Petrache, a explicat că acest concept de campanie a fost preluat în legătură cu faptul că filialele liberalilor doresc ca fiecare euroregiune să aibă un europarlamentar care să o reprezinte la Bruxelles.

“Am ales acest mod de lansare pentru că din analizele noastre, în percepția publică, europarlamentarii liberali sunt văzuți cel mai bine dintre toți europarlamentarii români și plecând de la acest aspect, pentru că au o notorietate pozitivă foarte mare, ne-am gândit la acest concept de lansare. El este strâns legat de dorința filialelor noastre de a avea fiecare euroregiune românească un europarlamentar care să-i reprezinte la Bruxelles”, a spus Petrache.

El a menționat că nu a vorbit la UEFA pentru a putea prelua imnul “Ligii Campionilor”, dar nu crede că vor fi probleme.

“Cunosc câțiva oameni la UEFA, dacă e ceva…”, a completat Antonescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.