Alegeri europene 2014. PSD a deschis o filială în Anvers, Regiunea Flandra

PSD a înfiinţat o filială în oraşul Anvers, situat în Regiunea Flandra din Belgia, acţiunea făcând parte din strategia PSD Belgia de a-şi multiplica filialele, a recruta membri noi în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European şi de a-şi consolida relaţiile cu simpatizanţii din toată Belgia.

“Biroul Executiv al PSD Belgia a înfiinţat o filială la Anvers, Regiunea Flandra, al treilea oraş belgian ca suprafaţă, acţiunea făcând parte din strategia PSD Belgia de a-şi multiplica filialele, a recruta membri noi în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, dar şi de a-şi consolida relaţiile cu simpatizanţii din toată Belgia. Flandra reprezintă regiunea de nord a Belgiei, în care, conform estimărilor autorităţilor belgiene, sunt înregistraţi circa 30.000 de români. Contăm şi pe voturile acestora pentru candidaţii PSD la alegerile europarlamentare”, se arată în documentul citat.

dan-lucaPreşedintele PSD Belgia, Dan Luca, a arătat în comunicat că Anvers este un oraş mare, cu tradiţie, şi o cultură politică specifică. “Sunt sigur că vom avea multe de învăţat de la românii din acest oraş, care au fost foarte deschişi la propunerea noastră. Odată cu noua filială, vom întări şi relaţiile cu Partidul Socialist Flamand (Sp.a), şi mai ales cu românii care se află în poziţii cheie în Anvers. Vom dezvolta proiectul treptat şi vom susţine crearea de filiale TSD şi OFSD”, a menţionat Luca.

La rândul său, Raluca Rădescu, coordonatorul PSD Anvers, a menţionat că filiala poate implementa o serie de proiecte „în folosul românilor din Flandra şi toată Belgia”.

Prima filială a PSD din Belgia, cea din Bruxelles, a fost înfiinţată în anul 2008.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.