Alegeri în Italia: Virginia Raggi, candidata partidului populist Mișcarea 5 stele, este prima femeie primar din istoria Romei

Virginia Raggi va intra în istorie ca fiind prima femeie ce deține funcția de primar al orașului Roma. Candidata Mișcării 5 Stele a câștigat capitala Italiei cu un procent de 67% în fața unui contracandidat de centru-stânga.

Virginia Raggi twitterDupă anunțarea rezultatelor, aceasta a anunțat că are ca priorități readucerea legalității și transparenței în interiorul instituțiilor municipale.

Mișcarea 5 Stele a câștigat și orașul Torino, tot printr-un candidat femeie, Chiara Appendino. Partidul Democrat a câștigat în schimb alegerile din Milano prin fostul comisar șef al Expoziției Milano 2015, Beppe Sala, conform Gândul.info.

Citiți și: Italia își alege primarii. Test pentru premierul Renzi

Pierderea alegerilor de către partidul premierului Matteo Renzi reprezintă un serios avertisment pentru referendumul constituțional din octombrie în care se cere aprobarea unei reforme prin care se cere limitarea puterii Senatului pentru conferirea unei mai mari stabilități guvernamentale. Premierul a anunțat că va demisiona în cazul unui eșec la referendum.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.