Alegeri în R. Moldova: Partidul Popular European, un nou apel către Iurie Leancă să se retragă din cursa prezidenţială

Conducerea Partidului Popular European (PPE) și-a reiterat la sfârșitul săptămânii trecute sprijinul pentru fostul ministru al educației Maia Sandu, lidera maia-sanduPartidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a cărei candidatură a fost propusă de alte două partide Partidul Platforma “Demnitate și Adevăr” și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) în calitate de candidat comun al forțelor anti-oligarhice la alegerile prezidențiale prevăzute pentru 30 octombrie în Republica Moldova, potrivit Jurnal.md.

”Maia Sandu este singurul candidat la președinție care va lupta împotriva corupției, va reforma sistemul de justiție și va asigura funcționarea statului de drept. Apreciem parcursul ei impecabil în respectarea regulilor de transparență și democrație în cursul carierei sale politice și în timpul acestei campanii electorale. În perioada în care a fost ministru al Educației, ea a demonstrat că nu se teme să realizeze reforme dificile și poate rezista presiunilor din partea oligarhilor corupți”, se arată într-un comunicat al PPE, conform publicației menționate.

În acest context, președinția PPE face un nou apel către Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), să se retragă din cursa electorală. ”Astăzi mai mult ca oricând este important ca toate partidele de centru-dreapta să-și unească forțele în sprijinirea unui singur candidat și să consolideze astfel șansele Maiei Sandu la victorie”, susține PPE.

Citiți și:

R. Moldova: Președintele PPE, Joseph Daul, i-a cerut lui Leancă să se retragă din cursa prezidențială și să o sprijine pe Maia Sandu. Fostul premier a refuzat

SONDAJ| R. Moldova: Igor Dodon și Maia Sandu, favoriții cursei prezidențiale

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.