Alegeri în SUA. The New York Times își anunță sprijinul pentru Hillary Clinton: ”Este unul dintre cei mai tenace oameni politici ai generaţiei sale”

Publicația The New York Times a anunţat, într-un amplu editorial, că o susţine în mod oficial pe Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Clinton este descrisă drept “unul dintre cei mai tenace oameni politici ai generaţiei sale”, iar în cei opt ani ca senatoare şi patru în funcţia de secretar de stat, candidata democrată şi-a construit o “reputaţie de persoană cu tărie de caracter şi deschisă la posibilitatea colaborării bipartizane”, scriu aceștia.

Donald Trump este caracterizat succint drept “cel mai slab candidat nominalizat de un partid important în întreaga istorie modernă a Americii”, autorii precizând că într-un articol de opinie publicat luni, cotidianul îşi explică poziţia în ce privește candidatura republicanului.

FOTO: Hillary Clinton/ Facebook

FOTO: Hillary Clinton/ Facebook

Sprijinul nostru (n.r. pentru Hillary Clinton) se bazează pe respectul pentru inteligenţa, experienţa, dârzenia şi curajul pe care le-a afişat de-a lungul unei cariere aproape continue în serviciul public, adesea din postura de Primă Doamnă sau ca singura femeie din arenă,” scriu aceștia.

”Unul dintre cele mai îndrăznețe acte ale sale, în calitate de Primă Doamnă, a fost discursul in 1995 de la Beijing”, amintește publicația, făcând referire la deja celebra declarație “drepturile omului sunt drepturile femeilor și drepturile femeilor sunt drepturile omului”.

Printre realizările pe termen lung ale lui Hillary Clinton, The New York Times punctează: un fond federal folosit pentru monitorizarea sănătății pe termen lung a primilor respondenți după tragedia din 11 septembrie 2001, extinderea beneficiilor militare ce include și rezerviști ai Gardei Naționale, precum și o lege care cere companiilor farmaceutice să îmbunătățească siguranța medicamentelor pe care le produc pentru copii.

“Un angajament pe viaţă pentru soluționarea problemelor din lumea reală o califică pe Hillary Clinton pentru această funcţie, iar ţara ar trebui să o pună la treabă,” conchide The New York Times.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.