Alegeri la Chișinău. Andrei Năstase, candidatul pro-european, a intrat în turul al doilea

Andrei Năstase, cadidatul Partidului ”Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) și Ioan Ceban, candidatul Partidulii Socialișitilor din Republica Moldova (PSRM), din care provine și președintele Igor Dodon, au intrat în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcția de primar al Chișinăului. Prezența la vot la alegerile organizate duminică la Chișinău a fost de 35.53%, informează Digi24.

Foto: Andrei Nastase/ Facebook

Citiți și Alegeri locale în mai multe localități din Republica Moldova: 11 candidați se luptă pentru fotoliul de primar al Chișinăului

Comisia Electorală Centrală a anunţat, după centralizarea tuturor buletinelor de vot, că Ion Ceban a fost votat de 40,97% dintre alegători, iar Andrei Năstase de 32,12%. Actualul primar interimar al Chişinăului, Silvia Radu, s-a clasat pe locul al treilea, cu 17,65% din voturi, fiind urmată de candiatul PUN, Constantin Codreanu, cu 4,55%.

Prezența la alegerile care au avut loc duminică a fost una scăzută, execitându-și dreptul de vot 225.587 de cetățeni, adică 35.53% din numărul total de alegători.

Al doilea tur al alegerilor locale anticipate va avea loc la Chişinău în 3 iunie.

Peste 630.000 de locuitori din municipiul Chişinău au fost aşteptaţi la vot duminică să îşi aleagă primarul, pentru Primăria Chişinău fiind înscrise unsprezece candidaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.