Alegeri legislative în Germania. Populiștii germani cresc în sondaje, situându-se pe locul 3 în topul preferințelor cetățenilor

Ultimele sondaje din Germania dinaintea alegerilor legislative ce vor avea loc pe 24 septembrie arată că partidul populist AfD se află în topul preferințelor germanilor, urcând cu 5 procente în numai o săptămână, potrivit unui sondaj efectuat de  Infratest, notează Agerpres.

Sursă: en.wikipedia.org

AfD a ajuns astfel la cel mai mare sprijin electoral începând din luna martie.

Această creștere plasează AfD pe poziția a treia în preferințele electoratului german, după blocul conservator al cancelarului Angela Merkel, format din Uniunea Creștin-Democrată și Uniunea Creștin-Socială și susținut de 36,5% din alegători, și Partidul Social-Democrat (SPD), condus de Martin Schulz și sprijinit de 23,5% din electorat.

Sondajul mai relevă că AfD va deveni prima formațiune naționalistă de extremă-dreapta care intră în Bundestag după Al Doilea Război Mondial.

‘Alternativa pentru Germania’ a început să obțină susținere în rândul electoratului german mai ales după decizia din 2015 a cancelarului Merkel de a permite intrarea a aproape 1 milion de refugiați în Germania și de a evita astfel o catastrofă la frontierele Europei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.