POLITICĂ
Alegeri parlamentare 2020. Ce obiective au partidele pentru politica externă a României: De la Parteneriatul Strategic cu SUA la creșterea influenței în NATO și UE
Published
2 months agoon
By
REDACTIA
Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, creșterea rolului României în Uniunea Europeană și în cadrul NATO, reprezintă reperele la unison ale formațiunilor politice care concurează pentru obținerea majorității la alegerile parlamentare din 6 decembrie și pentru conturarea unei coaliții de guvernare până în 2024, relevă programele politice ale PNL, PSD, USR PLUS, PMP și Pro România și analizate de CaleaEuropeană.ro.
PNL își propune să aducă România în primul rând al statelor din Uniunea Europeană pentru influențarea deciziilor europene în beneficiul tuturor românilor
Partidul Național Liberal, aflat la guvernare și membru al Partidului Popular European, cea mai mare familie politică europeană, dorește continuarea demersurilor pentru aderarea României la spațiul Schengen și pentru aderarea la Zona Euro. În ceea ce privește Parteneriatul Strategic cu SUA, partidul și-a propus consolidarea și extinderea acestuia în domeniul apărării, energetic și de comunicații.
„Concret, în mediul extern, România își va atinge obiectivele pe baza triadei esențiale a politicii sale externe: creșterea rolului și influenței țării noastre în UE și, respectiv, Alianța Nord-Atlantică (NATO) și dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, concomitent cu susținerea și promovarea valorilor democratice, stabilității și securității atât în regiune, cât și la nivel global, cu promovarea și respectarea strictă a dreptului internațional, susținerea multilateralismului și corelarea politicii externe în materie de obiective și priorități cu politica de securitate și apărare, care vor rămâne elemente esențiale”, susține programul de guvernare PNL.
De asemenea, printre obiectivele prioritare se regăsește continuarea implicării active în procesul decizional la nivelul UE, prin menținerea racordării la nucleul statelor care promoveză consolidarea UE, în paralel cu menținerea dialogului cu toate statele membre pe ansamblul agendei europene.
În ceea ce privește Politica de Securitate și Apărare Comună (PSAC), principalele direcții de acțiune vor urmări continuarea implicării active în implementarea măsurilor de consolidare a rolului UE în domeniul securității și apărării, atât pe line militară, în cooperare cu MApN, cât și civilă. MAE va urmări menținerea nivelului de angajament în cadrul inițiativelor dezvoltate sub egida PSAC, precum și în cadrul angajamentelor operaționale derulate de UE în domeniul managementului crizelor.
Programul de guvernare al PNL este disponibil aici.
Cum vede PSD politica externă a țării
Partidul Social-Democrat, care a guvernat România între 2012-2015 și 2017-2019 și membru al Partidului Socialiștilor Europeni dorește să extindă Parteneriatul Strategic bilateral cu SUA prin permanentizarea relațiilor între cele două Parlamente și Guverne, după modelul adoptat în Polonia, cât și prin eliminarea vizelor pentru cetățenii români. De asemenea, PSD promite ca până în 2022 România să adere la OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).
La fel ca si Partidul Național Liberal, printre obiectivele fundamentale întâlnim aderarea la Zona Euro, precum și aderarea la Spațiul Schengen. Un alt obiectiv este reprezentat de consolidarea securității României prin NATO, dar și prin girarea progresului European în domeniul apărării.
Potrivit programului de guvernare PSD, „România trebuie să investească strategic în prieteniile globale și să regândească serios imaginea ei europeană și globală. E necesară creșterea profilului României în interiorul UE și a rețelelor de prietenie în Uniune, în regiune, precum și în țările și continentele care țintesc o relație privilegiată cu UE.”
Partidul își propune o implicare puternică în întărirea permanentă a capacităților de apărare ale Alianței NATO, a mobilității militare și a infrastructurii strategice europene, într-o logică de reziliență și sustenabilitate, cât și susținerea unei mai bune cooperări între UE și NATO în domeniu securitar – cyber, dezinformare, reziliență.
În ceea ce privește securitatea, PSD promite programe de înzestrare care să consolideze o structură de forțe armate moderne, capabile să facă față amenințărilor, inclusiv celor impredictibile, pentru a respinge orice tip de agresiune la adresa României și să constituie garantul suveranității și independenței naționale; să contribuie la menținerea credibilității sistemului de apărare colectivă al NATO, precum și la securitatea regională și internațională.
Programul de guvernare al PSD este disponibil aici.
USR-PLUS își dorește ca România să fie un stat membru activ, implicat în toate deciziile UE
Alianța USR–PLUS, formațiune fondatoare a grupului Renew Europe din Parlamentul European condus de Dacian Cioloș își propune să integreze real România în Uniunea Europeană, în special prin accederea la formele de integrare cele mai evoulate, precum Schengen și Zona Euro, prioritatea partidului fiind implementarea extensivă a Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI cu SUA.
Un alt obiectiv întâlnit în planul de guvernare este creșterea capacității României de a atrage și a investi în mod eficient fondurile disponibile prin intermediul Cadrului Financiar Multianual 2021–2027 și prin planul de relansare economică post-COVID–19.
Conform programului de guvernare, „atât în relația cu statele membre UE, cât și cu ceilalți vecini din regiune ne vom ghida după principiul „zero probleme în relația cu vecinii” iar poziționările României în domeniul politicii externe vor fi dublate de acțiuni concrete, realizate împreună cu vecinii, pentru a conecta infrastructura, pentru a stimula cooperarea economică și în domeniul energiei. Astfel România va putea deveni partenerul de referință în regiune pentru vecini, asigurând promovarea punctelor de interes comune la nivelul UE.”
De asemenea, USR-PLUS își propune să dezvolte industria de apărare prin transformarea acesteia într-un pilon al creșterii economice pe termen mediu și lung, care să răspundă, în același timp, cerințelor exprimate la nivel NATO și parteneri. Partidul vrea să definească și să sprijine domenii punctuale în care România poate performa, prin prisma competențelor de care dispune, în special pe partea de apărare și securitate.
Programul de guvernare al USR-PLUS este disponibil aici.
Obiectivele PMP pentru politica externă a României
Partidul Mișcarea Populară, creat la inițiativa fostului președinte al statului, Traian Băsescu, condus de Eugen Tomac își propune ca politica externă a României să valorifice apartenenţa la UE şi NATO, să confere substanţa suplimentară reţelei de parteneriate și să fie articulată la nivelul intereselor de securitate şi economice. PMP își propune să consolideze Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI cu SUA, considerând că acest parteneriat trebuie să intre într-o nouă fază, în care excelenta cooperare în domeniul politico-militar şi de securitate trebuie să fie completată cu o dinamică pozitivă a domeniilor de cooperare economică, la nivel social, cultural şi interuman.
De asemenea, se dorește și consolidarea parteneriatelor strategice cu Marea Britanie şi Polonia, cât și aderarea României la spaţiul Schengen pe baza îndeplinirii standardelor acquis-ului Schengen, fără condiționalități politice. Partidul îşi reafirmă angajamentul față de proiectul european, fiind ferm convins de superioritatea modelului politic, economic şi de securitate al UE. În ceea ce privește parteneriatul cu Turcia, PMP pune accentul pe maximizarea intereselor comune în cadrul NATO, a necesităţii transformării regiunii Mării Negre într-un spaţiu de securitate, prosperitate democratică şi stabilitate. Cooperare trilaterală informală iniţiată de România, împreună cu Polonia şi Turcia, în anul 2012, se vrea intensificată şi extinsă la nivelele superioare de decizie.
Programul de guvernare al PMP este disponibil aici.
Partidul PRO ROMÂNIA își propune să îi aducă României un rol activ și determinant în relațiile cu Uniunea Europeană
Partidul PRO ROMÂNIA, membru observator al Partidului Democrat European, condus de fostul prim-ministru Victor Ponta are ca obiectiv principal constituirea unui grup de lucru european, organism consultativ constituit din experți non afiliați politic, în subordinea Parlamentului, cât și acordul asupra „liniilor directoare de mandat” între reprezentanții României în instituțiile europene. De asemenea, partidul promite asumarea, de către reprezentanții României a unui rol mult mai activ – și, în unele cazuri, determinant – în relațiile Uniunii Europene cu state sau entități terțe. Potrivit programului de guvernare, „dincolo de opțiunile politice este necesară stabilirea unui consens pe interesul general al României pe parcursul unui mandat european. Acest acord trebuie avizat de CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării).”
PRO România consideră că asigurarea siguranței cetățenilor se poate face prin întărirea capabilităților naționale, printr-o consolidare a poziției României în NATO și prin întărirea parteneriatelor strategice în domeniul militar. Se dorește continuarea programelor de înzestrare ale armatei conform cerințelor NATO, cu accent pe dotarea cu tehnologii noi pentru a spori semnificativ capacitatea de apărare a țării, cât și participarea României la programele europene de apărare și securitate.
Programul de guvernare al Pro România este disponibil aici.
Pentru politica externă a României, partidele și-au propus să atingă diverse obiective, fiecare dorind să promoveze cooperarea internațională, să consolideze securitatea și să integreze România cât mai bine în Uniunea Europeană. Printre obiectivele principale ale fiecărui partid regăsim întărirea Parteneriatului Strategic cu SUA, cât și aderarea la Zona Euro și Spațiul Schengen. Creșterea rolului României în Uniunea Europeană și în NATO, precum extinderea Parteneriatului Strategic cu SUA rămân elemente esențiale ale politicii externe a României.
Material realizat de Andreea Radu, stagiar CaleaEuropeană.ro.

You may like
-
Președintele R. Moldova, Maia Sandu, i-a transmis ambasadorului UE la Chișinău că una dintre prioritățile vizitei sale la Bruxelles este să asigure țara cu vaccin anti-COVID-19 și cu echipament medical
-
Reluarea lucrărilor la gazoductul Nord Stream 2 a fost amânată
-
Eurodeputatul PMP Eugen Tomac deplânge situația culturii naționale și cere mai multă voință politică pentru finanțarea acesteia: “Cultura este cea care ne definește identitatea!”
-
Maia Sandu efectuează, luni, o vizită la Bruxelles: După deblocarea relațiilor cu România și Ucraina, Republica Moldova are nevoie de o resetare a relațiilor cu UE
-
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, salută propunerea Greciei de a introduce un certificat de vaccinare unic la nivelul UE
-
Comisia Europeană a aprobat o investiție majoră de 222 de milioane de euro pentru apă potabilă mai bună în România
POLITICĂ
Președintele Klaus Iohannis se vaccinează astăzi împotriva COVID-19 la Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila”
Published
2 days agoon
January 15, 2021
Preşedintele Klaus Iohannis se va imuniza anti-COVID, vineri, la ora 10:00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, informează Administraţia Prezidenţială.
“Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, a precizat Iohannis, într-o conferință de presă.
Coordonatorul campanie naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00. Acesta a precizat și modalitatea în care se pot face înscrierile pentru vaccinul împotriva COVID-19.
Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.
Persoanele eligibile pentru a fi vaccinate în etapa a două a campaniei sunt: beneficiarii din centrele sociale, persoanele care au peste 65 de ani, persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imuno-depresie, HIV-SIDA, persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.
Potrivit lui Gheorghiță, din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase.
Pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua face parte și personalul din mass-media, “cei care efectuează reportaje în unități medicale”.
Campania de vaccinare în România și în Uniunea Europeană a debutat la 27 decembrie, într-un gest simbolic de unitate între toate statele membre ale UE.
Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 108.294.
POLITICĂ
Ministrul Nicolae Ciucă a discutat cu șefii comisiilor parlamentare de apărare despre revizuirea legislației privind securitatea națională
Published
3 days agoon
January 13, 2021
Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedinţii celor două Comisii ale Parlamentului pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatorul Nicoleta Pauliuc şi deputatul Constantin Şovăială, cu care a discutat despre evaluarea şi revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale, informează MApN într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
“Agenda întâlnirii cu cei doi preşedinţi ai Comisiilor pentru apărare a cuprins discuţii despre iniţiativele legislative susţinute de MApN, care se află în dezbatere parlamentară, despre proiectele legislative pe care ministerul le are în pregătire, precum şi despre unele acţiuni de informare şi documentare la care ar putea participa membrii acestor două comisii. Ministrul Ciucă a solicitat sprijinul celor doi parlamentari pentru a institui un mecanism transparent de consultare pe domeniile care ţin de apărarea şi securitatea României, la care să contribuie experţi din toate instituţiile şi din toate mediile politice, subliniind că este necesară evaluarea şi revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale”, se arată în comunicatul menţionat.
Potrivit sursei citate, senatorul Nicoleta Pauliuc a subliniat necesitatea obţinerii consensului politic pe diferitele proiecte legislative care privesc securitatea naţională, astfel încât România să poată asigura şi garanta cetăţenilor săi un climat de securitate.
În discuţiile legate de iniţiativele legislative, ministrul Apărării Naţionale a cerut sprijinul celor doi parlamentari pentru a adopta, în regim de urgenţă, proiectul de lege pentru înzestrarea Forţelor Navale Române cu un sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă.
“De asemenea, ministrul Ciucă a solicitat şi obţinut sprijinul deputatului Constantin Şovăială pentru dezbaterea şi aprobarea în Comisia pentru apărare din Camera Deputaţilor, a PL-x nr. 199/2020, Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat”, se mai arată în comunicatul MApN.
POLITICĂ
Premierul Florin Cîțu anunță că se va vaccina sâmbătă împotriva COVID-19
Published
4 days agoon
January 13, 2021
Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că, în cursul zilei de sâmbătă, se va vaccina, public, anti-COVID-19, la o zi după anunțul președintelui Klaus Iohannis, care a informat că se va vaccina vineri.
“Sâmbătă mă voi vaccina şi va fi public“, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, finalul şedinţei de Guvern.
Vineri începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID pentru populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.
Întrebat dacă a fost generată neîncredere din partea populației în ce privește vaccinul din cauza faptului că niciun lider politic nu s-a vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, șeful statului a apărat decizia de a vaccina, în primul rând, personalul medical aflat în prima linie de luptă împotriva pandemiei.
“Nu, nu cred că s-a produs nicio neîncredere, decizia a fost să fie vaccinat în primul rând personalul medical, și acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu nici premierul să ne băgăm în față, ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare, în care este prevăzută vaccinarea personalul din învățământ, peste 65 de ani, cu boli cronice, dar și a personalului esențial. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua eu mă voi vaccina public vineri“, a spus Klaus Iohannis.
Coordonatorul campanie naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00. Acesta a precizat și modalitatea în care se pot face înscrierile pentru vaccinul împotriva COVID-19.
Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.
Persoanele eligibile pentru a fi vaccinate în etapa a două a campaniei sunt: beneficiarii din centrele sociale, persoanele care au peste 65 de ani, persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imuno-depresie, HIV-SIDA, persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.
Potrivit lui Gheorghiță, din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase.
Pe lista persoanelor care vor fi vaccinate în etapa a doua face parte și personalul din mass-media, “cei care efectuează reportaje în unități medicale”.
Campania de vaccinare în România și în Uniunea Europeană a debutat la 27 decembrie, într-un gest simbolic de unitate între toate statele membre ale UE.
Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 108.294.

Dacian Cioloș, liderul Grupului Renew Europe din PE, recomandă cetățenilor europeni să vadă și să voteze documentarul ”Colectiv“, unul dintre cele trei filme nominalizate la Premiul LUX al Publicului European

MApN: Aproximativ 250.000 de seringi și 100.000 de ace necesare campaniei de vaccinare au fost aduse din Qatar cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”

Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru siguranță alimentară din PE, cere Comisiei Europene o evaluare a nivelului de autosuficiență alimentară a fiecărui stat membru și elaborarea de planuri de urgență în situații de criză

Marian Petrache: După opt ani de muncă, proiectul din timpul mandatelor mele de președinte al CJ Ilfov, cel de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare, a fost aprobat de Comisia Europeană

Maramureșul și Bucovina, recomandate de cotidianul american New York Times ca destinații de vacanță pe timp de pandemie

Eurodeputatul Eugen Tomac salută poziția Comisiei Europene cu privire la inițiativa cetățenească ”Minority Safepack”: A anunțat cât se poate de clar că nu va legifera pe domenii ce nu țin de competența sa

Armin Laschet, aliat al Angelei Merkel, a fost ales președinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

Ivan Patzaichin, însărcinat să conducă procesul de desemnare a viitorului guvernator al Deltei Dunării. Dacian Cioloș: Va forma un grup consultativ reprezentativ care va propune o listă scurtă de candidați

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Daily Mail: “29 de milioane de români şi bulgari s-ar putea muta în Regatul Unit”

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

Campania de vaccinare anti-Covid în România începe cu asistenta care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală. România va avea 10 milioane de doze de vaccin, 140.000 fiind distribuite săptămânal

Președintele Klaus Iohannis: Campania de vaccinare anti-COVID-19 începe în România și în toată UE pe 27 decembrie. Vaccinul este sigur și eficient, autorizat la cele mai înalte standarde europene

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul Guvern: S-a închis ciclul în care ne-am angajat și am promis. Acum, la treabă!

Guvernul Cîțu a fost învestit de Parlament. Membrii noului Cabinet vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

Angela Merkel, Klaus Iohannis și ceilalți lideri UE fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate: Prin eforturi comune și cu ajutorul vaccinului anti-COVID-19 punem baza unui 2021 sigur și prosper
Trending
-
EUROPARLAMENTARI ROMÂNI4 days ago
Comisia LIBE din PE a adoptat raportul eurodeputatului Rareș Bogdan privind transparența procesului decizional al UE: Doar așa putem spori încrederea cetățenilor în instituțiile europene
-
U.E.3 days ago
Polonia anunță o lege prin care va interzice Twitter și Facebook să blocheze conturile utilizatorilor: Apărăm libertatea de exprimare
-
SUA7 days ago
Mike Pompeo: SUA pune capăt „încercării de a calma regimul comunist de la Beijing” și ridicăm toate restricțiile autoimpuse în relație cu Taiwan
-
ROMÂNIA6 days ago
Ambasadorul SUA, primit de ministrul Bogdan Aurescu în vizita de rămas bun. Surse diplomatice: Ambasadorii numiți politic își încetează mandatul odată cu încheierea mandatului președintelui care i-a numit
-
GENERAL5 days ago
Pașaportul românesc, unul dintre cele mai „mobile” pașapoarte de la nivel mondial, potrivit Indicelui Henley Passport