Connect with us

Rareș Bogdan

Alegeri parlamentare 2020. Rareș Bogdan: Am votat pentru o Românie apreciată în Europa. Românii vor avea o renaștere, după 30 de ani de chin

Published

on

© Rares Bogdan/ Facebook

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE și prim-vicepreședinte PNL, a votat duminică pentru ca românii să nu mai aibă parte de violențe din partea forțelor de ordine, cum s-a întâmplat pe 10 august.

“”Am votat cu gândul la o Românie care se reconstruiește, care să fie puternic respectată, apreciată într-o Europă care își primește toți cetățenii. Am votat cu gândul la nopțile petrecute în stradă în ianuarie 2017 și la gazul primit în nas și in ochi pe 10 august 2018, pentru ca niciodată să nu se mai întâmple așa ceva și pentru ca România să aibă șansa unui adevărat plan Marshall, pentru care n-au avut șansă în urmă cu zeci de ani, dar care acum cu ajutorul banilor europeni îl poate avea. Am votat pentru o Românie unde cetățenii să se întoarcă acasă și unde să-și poată crește copii, care să nu mai plece peste mări și țări. În această zi sfântă de Sfântul Nicolae, românii vor avea o renaștere, după 30 de ani de chin”, a declarat Rareș Bogdan, citat de B1.ro.

În ceea ce privește măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, Rareș Bogdan a declarat că a constat că toate măsurile sunt respectate, iar românii trebuie să meargă cu încredere la vot. 

“Am stat la o mică coadă, am văzut că oamenii nu se apropie, stau la un metru jumătate, doi, unul în spatele altora. Chiar dacă aici e secția mică, șeful de secție și doamna respectivă, au avut răbdare, toți poartă mănuși, este soluție pentru dezinfectat. Românii nu au de ce să se teamă. Nu te poți infecta într-o secție de vot, nu e cu nimic riscul mai mare decât într-un magazin sau farmacie. E foarte important să voteze, pentru că dacă nu votează trebuie să că după aceea e greu să-și exprimele nemulțumirile. Văzând evoluția primelor ore mă bucur, pentru că românii realizează cât de important este acest vot, proeuropean, care va avea respect și să redevină ceea ce a fost în perioadă interbelică, atunci când eram o forță la nivel european. Urmează trei ani fără alegeri, de reconstrucție, în care banii europeni vor ridica această țară”, a declarat europarlamentarul.

 

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne în cele peste 18.000 de secţii organizate în ţară pentru a-şi alege reprezentanţii în noul Parlament.

Senatorii şi deputaţii sunt aleşi prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

PPE

Rareș Bogdan, liderul eurodeputaților români din grupul PPE: A pune oamenii în centrul proiectului european înseamnă a le respecta credința și tradițiile și a lupta pentru ele. Aceasta e misiunea PPE

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

A pune oamenii în centrul proiectului european înseamnă a le respecta credința, tradițiile, aspirațiile, a lupta pentru ele, iar aceasta este misiunea Popularilor Europeni, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE din Parlamentul European, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro pe marginea obiectivelor Conferinței privind viitorul Europei.

Potrivit lui Bogdan, cetățenii europeni trebuie să se simtă în siguranță în orice moment al vieții lor.

Cea mai bună dovadă o reprezintă valorile asumate de PPE: demnitate umană, solidaritate, drepturile omului, stat de drept. Iar acestea nu sunt invenții apărute acum 2, 3 ani, ci sunt repere pentru care omenirea a făcut sacrificii. A pune oamenii în centrul proiectului european înseamnă a le respecta credința, tradițiile, aspirațiile, a lupta pentru ele. Aceasta este misiunea Popularilor Europeni”, a declarat eurodeputatul PPE.

CaleaEuropeană.ro: Din punct de vedere instituțional, calitatea de membru în comisii precum LIBE sau INGE relaționează cu câteva teme consonante privind COFOE (valori, drepturi, stat de drept sau democrație europeană). Cum analizați noile dispute ideologice, adesea pe axa est-vest, dar mai cu seamă între dimensiunile liberale și progresiste occidentale și cele mai tradiționale, conservoare și naționaliste din răsărit? Dețin ele un potențial de a altera viitorul Europei?

Rareș Bogdan: Potențial există, iar exemplele de ingerințe în procesele democratice din Uniunea Europeană sunt relevante. De asta există INGE, pentru a investiga și găsi soluții pe care să le discutăm cu Comisia Europeană și Consiliul European. Vremurile pe care le traversăm de când există pandemia ne-au învățat cât de importantă este siguranța cetățeanului, iar tensiunile despre care vorbiți au funcționat ca o hârtie de turnesol. Am aflat cât de mari sunt eforturile de a pune dinamită în eurosistem. Dar n-aș delimita dimensiunea tradițională la răsărit. Cea mai bună dovadă o reprezintă valorile asumate de PPE: demnitate umană, solidaritate, drepturile omului, stat de drept. Iar acestea nu sunt invenții apărute acum 2, 3 ani, ci sunt repere pentru care omenirea a făcut sacrificii. A pune oamenii în centrul proiectului european înseamnă a le respecta credința, tradițiile, aspirațiile, a lupta pentru ele. Aceasta este misiunea Popularilor Europeni.

CaleaEuropeană.ro: Există o dimensiune în egală măsură importantă pentru securitatea Europei – capacitatea UE de a fi un actor global concomitent cu a găsi soluții la asediul dezinformării dinspre est. Având în vedere calitatea pe care o dețineți de membru în Comisia specială INGE sau în Delegația pentru relațiile cu SUA, ce rezultate ar trebui să aducă această Conferință pentru viitorul global al Uniunii Europene?

Rareș Bogdan: Cetățenii europeni trebuie să se simtă în siguranță în orice moment al vieții lor. Este un deziderat pe care îl afirmă mereu. Nesiguranța pe care o sădește dezinformarea, transformarea minciunilor sfruntate în adevăruri pretins infailibile, cu concursul unor forțe cu bugete enorme, este o crimă. Priviți ce devastatoare este campania împotriva vaccinurilor, pe care autorii o derulează cu un singur scop: subminarea încrederii în decidenți, frica, panica. Cred că după consultarea cetățenilor, care au venit deja cu mii de idei, va deveni și mai limpede ce avem de făcut: să combatem aceste campanii mizerabile cu toate forțele. Simplu, logic, aproape de sentimentele lor, spunând mereu adevărul. Adevărul își găsește mereu calea și construiește. Drumul este uneori greu, sinuos, dar adevărul își croiește drum. Iar autorii minciunilor legate de pandemie, ca să nu uităm ce a declanșat asaltul teribil asupra eurosistemului, vor fi demascați, unul câte unul. Este mult prea are miza sănătății, a digitalizării, a economiei verzi, sustenabile, a educației pentru a lăsa aceste obiective în mâinile unor ticăloși care se joacă de-a Dumnezeu!


Rareș Bogdan este membru al Parlamentului European din iulie 2019, el conducând delegația europarlamentarilor români din Grupul PPE, a treia cea mai mare delegație națională din cadrul celei mai influente familii politice europene.

Grupul Partidului Popular European (Grupul PPE) este cel mai mare și cel mai vechi grup din Parlamentul European. Ca și în trecut, Grupul PPE continuă să se afle în prima linie a viitorului european. Astfel, ca parte a eforturilor pentru Conferința privind viitorul Europei, popularii europeni au lansat propria platformă “FutureofEurope“.

“Europenii se pot mândri cu realizările lor. Am fost martorii celei mai lungi perioade de pace, am creat și consolidat democrații acolo unde au existat cândva regimuri comuniste și fasciste, ne-am îmbunătățit sistemele de protecție socială, am gestionat provocările economice, creând milioane de locuri de muncă și am ridicat ștacheta pentru standardele mondiale de mediu. (…) Credem într-o Europă puternică și unită și dorim să o îmbunătățim pentru generațiile viitoare. Alăturați-vă nouă și aveți un cuvânt de spus cu privire la viitorul Europei” este îndemnul manifestului promovat de grupul PPE.

Conferința privind viitorul Europei reprezintă o ocazie unică și oportună pentru cetățenii europeni de a dezbate provocările și prioritățile Europei. Indiferent de locul de proveniență sau de activitate, acesta este locul în care să reflectați la viitorul pe care îl doriți pentru Uniunea Europeană. Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană s-au angajat să asculte cetățenii europeni și să dea curs, în limitele competențelor lor, recomandărilor formulate. Se preconizează că, până în primăvara anului 2022, conferința își va prezenta concluziile astfel încât să ofere orientări privind viitorul Europei.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE: Vocea românilor devine și mai importantă datorită Conferinței privind viitorul Europei

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Vocea românilor devine și mai importantă datorită Conferinței privind viitorul Europei, iar aceasta nu va putea fi ignorată, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE din Parlamentul European, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro.

În opinia lui Bogdan, Conferința privind viitorul Europei, lansată de Ziua Europei în acest an, reprezintă “cel mai generos demers democratic inițiat vreodată pe această planetă”, iar scopul acestui exercițiu este să aducă Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni.

“Românii merită totul, iar cei care negociază și iau decizii vor valorifica toate oportunitățile deschise de Conferință”, a declarat europarlamentarul PPE.

CaleaEuropeană.ro: Conferința privind viitorul Europei a debutat cu mare fast, pe 9 mai 2021, la Strasbourg, fiind considerat cel mai amplu exercițiu democratic de consultare din istoria UE. Cum vedeți dvs. finalizat acest proces și ce rezultate ar trebui să aducă procesului de integrare europeană?

Rareș Bogdan: Cred că este cel mai generos demers democratic inițiat vreodată pe această planetă. Nu este vorba doar despre dorința inițiatorilor de a avea o imagine asupra viitorului pe care-l doresc cetățenii, o radiografie a lumii în care doresc ei să trăiască, o amintire din viitor, ca să folosesc titlul unui film, ci și un proiect care arată că decidenții vor să fie și mai aproape de aspirațiile oamenilor. Fără să cunoști arhitectura intimă a celor pentru care construiești, riști ca rezultatul să fie departe de planurile lor, să finalizezi un bloc de locuințe fără ferestre. Eu văd rezultatul așa: o mai mare solidaritate, viziuni comune care au ca fundament binele, o mai mare empatie față de cei care chiar au nevoie să învețe să reziste în această lume tumultoasă. Integrarea înseamnă, până la urmă, un mecanism care să le faciliteze tuturor aceeași șansă de a se conecta la viitor, iar cheia este dialogul.

CaleaEuropeană.ro: Și România s-a raliat acestei Conferințe, președintele Klaus Iohannis dând startul dezbaterilor naționale printr-un eveniment organizat la Palatul Cotroceni. Cum apreciați viziunea României despre viitorul Europei și rolul său mai departe? 

Rareș Bogdan: L-am auzit pe domnul președinte Klaus Iohannis vorbind despre consolidarea proiectului european în beneficiul cetățenilor. S-a implicat extrem de serios în acest proiect. De altfel, fiind dascăl la bază, are exercițiul temeiniciei și știu că dorește ca vocea românilor să fie puternică, auzită. L-am auzit vorbind despre familia europeană, căreia i-a dat o definiție simplă și caldă: ea înseamnă, în primul rând, cetățenii, adică oameni cu dorințe, nevoi, speranțe pentru ei și copiii lor. Nu întâmplător avem proiectul „România Educată”! Educația face din oameni cetățeni, iar aceștia vor înțelege că diminuarea riscului de auto-excludere din viitorul european are o singură cale: cartea!

CaleaEuropeană.ro: În Parlamentul European, jucați un important rol politic, fiind șef al delegației EPP-RO, a treia cea mai mare din grupul popularilor europeni. Există teme importante pentru România pe care europarlamentarii români PPE le susțin, exemplele variind de la aderarea la Schengen, ridicarea MCV, utilizarea gazului în contextul Green Deal. Cum poate beneficia România de aceste reflecții privind viitorul UE pentru a-și îndeplini obiectivele?

Rareș Bogdan: Vocea românilor devine și mai importantă datorită Conferinței privind viitorul Europei. Nu va putea fi ignorată. Dacă scopul acestui proiect este să aducă Uniunea Europeană mai aproape de oameni, să umanizeze instituțiile și mecanismele, să afle aspirațiile celor care plătesc taxe, aceste obiective capătă un și mai puternic fundament. Românii merită totul, iar cei care negociază și iau decizii vor valorifica toate oportunitățile deschise de Conferință. În ceea ce ne privește, noi, ca Delegație, suntem implicați profund în aceste negocieri. Avem și avantajul că România vorbește pe o singură voce, în sensul că toți cei care au tangență cu aceste teme cruciale au aceleași predicate, fie că este vorba de Președinție, Guvern sau Delegația EPP-RO.


Rareș Bogdan este membru al Parlamentului European din iulie 2019, el conducând delegația europarlamentarilor români din Grupul PPE, a treia cea mai mare delegație națională din cadrul celei mai influente familii politice europene.

Grupul Partidului Popular European (Grupul PPE) este cel mai mare și cel mai vechi grup din Parlamentul European. Ca și în trecut, Grupul PPE continuă să se afle în prima linie a viitorului european. Astfel, ca parte a eforturilor pentru Conferința privind viitorul Europei, popularii europeni au lansat propria platformă “FutureofEurope“.

“Europenii se pot mândri cu realizările lor. Am fost martorii celei mai lungi perioade de pace, am creat și consolidat democrații acolo unde au existat cândva regimuri comuniste și fasciste, ne-am îmbunătățit sistemele de protecție socială, am gestionat provocările economice, creând milioane de locuri de muncă și am ridicat ștacheta pentru standardele mondiale de mediu. (…) Credem într-o Europă puternică și unită și dorim să o îmbunătățim pentru generațiile viitoare. Alăturați-vă nouă și aveți un cuvânt de spus cu privire la viitorul Europei” este îndemnul manifestului promovat de grupul PPE.

Conferința privind viitorul Europei reprezintă o ocazie unică și oportună pentru cetățenii europeni de a dezbate provocările și prioritățile Europei. Indiferent de locul de proveniență sau de activitate, acesta este locul în care să reflectați la viitorul pe care îl doriți pentru Uniunea Europeană. Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană s-au angajat să asculte cetățenii europeni și să dea curs, în limitele competențelor lor, recomandărilor formulate. Se preconizează că, până în primăvara anului 2022, conferința își va prezenta concluziile astfel încât să ofere orientări privind viitorul Europei.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rareș Bogdan a fost ales prim-vicepreședinte al PNL pentru comunicare și relații internaționale: România are nevoie de reforme. Nimeni nu ne va ierta dacă nu facem investiții

Published

on

© Rares Bogdan/ Facebook

Eurodeputatul Rareș Bogan a fost ales prim-vicepreședinte  al Partidului Național Liberal pentru comunicare și relații internționale cu 1115 voturi, în urma Congresului Național al PNL.
”Vreau să vă mulțumesc că ați venit într-un număr atât de mare și că timp de doi ani ați dus cele mai grele bătălii împreună. În urmă cu 5 luni am primit invitația de a mă alătura unei echipe și am urmat-o imediat. (…) Partidul Național Liberal înseamnă că toți cei de aici suntem împreună. (…) L-am văzut pe Florin Cîțu negociind la Bruxelles. Niciun premier nu a făcut ce a făcut el, dând cu pumnul în masă în fața Ursulei von der Leyen, a comisarului Dombrovskis, a comisarului Gentiloni pentru ca România să primească cea mai mare alocare procentuală din PNRR pentru infrastructură rutieră și feroviară. Dragii mei, România se schimbă și trebuie guvernată coerent. Am auzit de-a lungul timpului că a fost un război prea dur. În Statele Unite, în Partidul Republican, au fost 18 candidați și în atacau pe Donald Trump și John McCain, și Marc Rubio, și Ted Cruz, dar în momentul în care a fost nominalizat, cu toții s-au pus în spatele lui și așa vă rog să vă puneți în spatele lui Florin Cîțu. Cu toții, indiferent pe cine ați votat și pe cine susțineți. Este un om pregătit să conducă această țară. România are nevoie de reforme. Nimeni nu ne va ierta dacă nu facem investiții. Avem 69% dintre locuințe neconectate la rețeaua de gaz, 54% la canalizare, 29% la apă. Florin Cîțu a fost primul premier care și-a pus scaunul la mezat pentru a duce un proiect pentru primari. Vom rămâne liberali, creștini, în Europa, în parteneriat cu președintele Iohannis”, a transmis Bogdan într-un discurs însuflețit de candidatură.

Rareș Bogdan a fost candidatul cap de listă al PNL la alegerile europene din 2019, scrutin la care Partidul Național Liberal s-a clasat pe primul loc și a câștigat cele mai multe mandate în Parlamentul European din partea României – zece.
Ulterior, în Parlamentul European, eurodeputatul Rareș Bogdan a fost ales șeful delegației europarlamentarilor români din grupul PPE, a treia cea mai mare delegație națională din grupul popularilor europene, după cele ale Germaniei și Poloniei, acesta fiind membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, (LIBE) Comisiei speciale privind ingerințele externe în toate procesele democratice din cadrul Uniunii Europene, inclusiv privind dezinformarea (INGE) și Delegației pentru relațiile cu Statele Unite (D-US).

Rareș Bogdan este jurnalist și fost realizator al emisiunii Jocuri de Putere la postul de televiziune Realitatea TV. A militat constant pentru apărarea valorilor democratice, pentru oprirea hoției și a abuzurilor. Prin candidatura la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan a revenit în PNL, după ce a activat în organizația de tineret la Cluj, în perioada studenției.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
EUROPARLAMENTARI ROMÂNI11 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Angela Merkel, un cancelar creștin-democrat care a condus Germania cu determinare și fermitate

U.E.11 hours ago

IMAGINEA ZILEI în Europa. Fostul cancelar al Germaniei Angela Merkel i-a predat ștafeta lui Olaf Scholz și se retrage din politică

CHINA12 hours ago

UE reacționează în cazul tensiunilor comerciale dintre China și Lituania: Suntem pregătiți să ne opunem măsurilor coercitive îndreptate împotriva oricărui stat membru

REPUBLICA MOLDOVA12 hours ago

Maia Sandu își exprimă “recunoștința profundă” față de Angela Merkel: Este politicianul-model care a dat tonul politicii europene și a fost prietenul R. Moldova

COMISIA EUROPEANA12 hours ago

Comisia Europeană oferă acces deschis la soluțiile sale de software în beneficiul întreprinderilor, al inovatorilor și al domeniilor de interes public

ROMÂNIA12 hours ago

Klaus Iohannis, întâlnire cu ambasadorii statelor membre la București: Reiterez sprijinul puternic al României pentru parcursul european al Republicii Moldova

INTERNAȚIONAL13 hours ago

Lideri din întreaga lume l-au felicitat pe Olaf Scholz după alegerea sa în funcția de cancelar al Germaniei

U.E.13 hours ago

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier îl îndeamnă pe noul cancelar Olaf Scholz ”să își ia în serios marea responsabilitate care atârnă pe umerii” săi în combaterea pandemiei

U.E.13 hours ago

Emmanuel Macron îl primește vineri la Paris pe Olaf Scholz, în prima vizită externă a noului cancelar german: Să scriem împreună cooperarea franco-germană pentru Europa

Alin Mituța13 hours ago

Europarlamentarul Alin Mituța: Românii trebuie să aibă acces la servicii de sănătate la același nivel cu ceilalți europeni

SUA17 hours ago

UE-SUA lansează un dialog comun privind politica de concurență în domeniul tehnologiei

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că trebuie elaborată cât mai rapid OUG privind cadrul de implementare a PNRR

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

MAREA BRITANIE1 week ago

Ziua Națională a României. Ambasadorul Regatului Unit la București: Combaterea problemelor climatice va reprezenta un ”aspect important al cooperării” dintre țările noastre

POLITICĂ1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn la unitate de Ziua Națională: Marea Unire rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României, o lecție despre coeziune care acum ne este necesară

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.1 week ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA2 weeks ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

Team2Share

Trending