Connect with us

U.E.

Alegeri parlamentare în Franța. Marine Le Pen a obţinut, pentru prima dată, un mandat de deputat

Published

on

Foto: captura video/ Facebook/ Marine Le Pen

Preşedintele Partidului Frontul Naţional, Marine Le Pen, a obţinut un mandat în Adunarea Naţională, unde va reprezenta circumscripţia a 11-a Pas-de-Calais, potrivit Le Figaro. Partidul său a obţinut 355 din totalul de 425 de mandate puse în joc la al doilea tur al alegerilor legislative, ce s-a derulat duminică. Le Pen, care a fost învinsă în finala prezidențială din 6 mai de Emmanuel Macron, a spus că vor fi cel puțin șase parlamentari ai Frontului Național în noua adunare legislativă, dar a recunoscut că rezultatul nu este suficient pentru a-i permite partidului său formarea unui grup parlamentar.

”Este absolut scandalos că o mișcare precum cea a noastră, care a obținut…3 milioane (de voturi) în primul tur al acestui scrutin parlamentar, nu poate forma un grup în Adunarea Națională”, a declarat Le Pen, criticând sistemul electoral, notează Agerpres.

”Rata masivă de neprezentare la vot slăbește considerabil legitimitatea noii Adunări Naționale, iar aceasta pleacă la drum, pentru următorii cinci ani, cu un început foarte prost”, a mai arătat Marine Le Pen. 

Citiți și: Victorie răsunătoare pentru partidul lui Emmanuel Macron la alegerile legislative din Franța care obține majoritatea absolută

Partidul La Republique En Marche al președintelui francez Emmanuel Macron a obținut o victorie răsunătoare în alegerile legislative din Franța, în pofida unui absenteism destul de pronunțat la urne, confirmând însă dorința de înnoire a scenei politice. Partidul prezidențial centrist La Republique en marche (LREM) și aliatul acestuia, MoDem, obțin, potrivit cifrelor Ministerului de Interne, 341 de deputați dintr-un total de 577, mult peste majoritatea absolută de 289 de mandate.

Rata de participare la al doilea tur de scrutin al alegerilor legislative din Franţa, ce s-a derulat duminică, a fost de 44,4%.

 

.

U.E.

Daniel Caspary (CDU), șeful delegației conservatorilor germani din PE, îl acuză pe Emmanuel Macron de comportament anti-german și de subminarea democrației europene

Published

on

© caspary.de

Șeful delegației conservatoare a Germaniei din Parlamentul European a declarat că președintele francez Emmanuel Macron a adoptat o poziție anti-germană și a ,,făcut tot posibilul pentru a distruge democrația europeană”, opunându-se lui Manfred Weber, candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene, relatează POLITICO.

Macron a declarat în repetate rânduri că se opune sistemului Spitzenkandidat (candidatul cap de listă, n.r.) – și apreciat că Weber, eurodeputat german și candidatul Partidului Popular European la șefia Comisiei, nu are ,,suficientă credibilitate și experiență”.

Eurodeputatul german, Daniel Caspary (CDU), a declarat pentru publicația Spiegel că președintele francez face tot posibilul pentru a ,,distruge sistemul partidelor europene”, atrăgând atenția că Macron denotă un comportament ,,anti-german”.

Politicianul german a insistat cu atacul la adresa președintelui francez spunând că nu vede o ,,axă franco-germană”, ci un ,,Emmanuel Macron revizionist care face tot ce poate pentru a distruge democrația europeană”.

Luni, șefa CDU, Annegret Kramp Karrenbauer, cea care i-a succedat în funcția de lider al CDU cancelarului Angela Merkel, a reafirmat susținerea formațiunii sale pentru candidatura lui Manfred Weber la funcția de președinte al Comisiei Europene. Mai mult, ea a făcut apel la socialiștii și liberalii europeni să își reconsidere opoziția față de candidatul conservator, adăugând că sistemul Spitzenkandidat ,,este un pas înainte spre o Europă mai democratică”.

Citiți și Liderul celui mai puternic partid din Germania: Îl susținem pe Manfred Weber la șefia Comisiei Europene. Socialiștii și liberalii europeni să își reconsidere poziția

De asemenea, Daniel Caspary a reiterat poziția lui Annegret Kramp Karrenbauer:

,,Ne luptăm să păstrăm intact procesul Spitzenkandidat și să îl avem pe Manfred Weber ca președinte al Comisiei Europene”, a adăugat Caspary.

Continue Reading

Cristian Bușoi

Eurodeputatul PNL Cristian Bușoi, la reuniunea COSAC: Salut progresele Președinției române a Consiliului UE în domenii de interes pentru cetățenii europeni și Parlamentul European

Published

on

© Cristian Bușoi/Facebook

Eurodeputatul liberal Cristian Bușoi a salutat progresele făcute de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, într-o intervenție în cadrul Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene (COSAC), din București, ca reprezentant al Grupului PPE din Parlamentul European, se arată într-o postare pe Facebook.

,,După cum afirma și președintele Klaus Iohannis, săptămâna trecută, Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a fost una de succes! Cooperarea foarte bună a reprezentanților țării noastre cu cei ai Parlamentului European a dus la adoptarea multor acte legislative importante”, scrie Cristian Bușoi pe pagina sa de social media.

Acesta mai spune că, în intervenția sa de astăzi a salutat, în special, progresele care s-au făcut în domenii de interes pentru cetățenii europeni și Parlamentul European, precum cadrul financiar multianual, politicile industriale, piața internă, agenda digitală, inteligența artificială sau cybersecuritatea.

Desemnat printre cei mai influenți 19 români din Parlamentul European, Cristian Bușoi reprezintă România, la Bruxelles, din anul 2007.  La finalul lui 2018 a fost numit raportor din partea Comisiei de Mediu și Sănătate pentru Programul de Sănătate al Uniunii Europene și Programul de Cercetare și Inovare, Orizont Europa. A reușit să obțină astfel majorarea bugetului pentru Programul de Sănătate din cadrul Fondul Social European Plus de la 413 milioane de Euro, la 473 milioane de Euro, precum și creșterea finanțării pentru Cercetare în Sănătate de la 7,7 miliarde de Euro, la 9,1 miliarde de Euro.  În Parlamentul European a muncit în mod constant în numele pacienților pentru accesul egal la tratamente și pentru cauza medicinei  personalizate. Pentru activitatea sa, Cristian Bușoi a primit de la Alteța Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei premiul EURORDIS pentru susținerea pacienților cu boli rare și a fost distins, la Gala MEP Awards, cu Premiul pentru Cel mai activ eurodeputat în domeniul Sănătății.

Citiți și 

Eurodeputatul Cristian Bușoi avertizează: Guvernul României amână construcția spitalelor regionale după 2020. O lipsă clară de voință politică și o lipsă de competență administrativă

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Voi activa în Comisia pentru mediu și sănătate și voi continua să mă implic în implementarea programelor de sănătate și de cercetare ale Uniunii Europene

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) va continua lupta pentru eradicarea cancerului la copii și în următorul mandat din Parlamentul European

Mai mult despre activitatea europarlamentarului AICI.

Continue Reading

U.E.

Liderul celui mai puternic partid din Germania: Îl susținem pe Manfred Weber la șefia Comisiei Europene. Socialiștii și liberalii europeni să își reconsidere poziția

Published

on

© EPP/ Flickr

Șefa celui mai puternic partid din Germania, Annegret Kramp Karrenbauer, cea care i-a succedat în funcția de lider al CDU cancelarului Angela Merkel, a reafirmat susținerea formațiunii sale pentru candidatura lui Manfred Weber la funcția de președinte al Comisiei Europene.

CDU îl va susține pe Manfred Weber”, a spus Kramp-Karrenbauer pentru Der Spiegel, citată de Politico Europe.

Președintele CDU a făcut apel la socialiștii și liberalii europeni să își reconsidere opoziția față de candidatul conservator, în condițiile în care joi, înaintea summitului Consiliului European, grupurile S&D și Renew Europe din Parlamentul European, care împreună totalizează 261 din membrii hemiciclului (376 fiind necesari pentru o majoritate), au afirmat nu îl vor sprijini pe liderul PPE Manfred Weber la președinția Comisiei Europene

Sistemul Spitzenkandidat sau candidat cap de listă ”este un pas înainte spre o Europă mai democratică”, a adăugat Annegret Kramp-Karrenbauer.

Parlamentul European și grupurile parlamentare trebuie să analizeze cu atenție dacă ar trebui să renunțe pur și simplu la acest progres”, a mai spus șefa CDU.

Citiți și Donald Tusk s-a întâlnit cu Manfred Weber, Dacian Cioloș și ceilalți lideri politici din Parlamentul European pentru a depăși criza numirilor în fruntea instituțiilor UE

După Consiliul European de săptămâna trecută, la care liderii europeni au eșuat în identificarea unui compromis pentru numirea viitorilor lideri ai instituțiilor UE, un summit de criză a fost convocat pentru 30 iunie. În condițiile în care în joc sunt posturile celor patru președinți – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European, Banca Centrală Europeană – și funcția de Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, liderii se află sub presiune pentru a ajunge la un acord înainte ca noul Parlament European să se reunească pe 2 iulie.

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending