Alegeri primare în cadrul formațiunilor de dreapta din Franța pentru desemnarea candidatului pentru prezidențialele din 2017

Secțiile de votare s-au deschis în Franța pentru primul tur al alegerilor primare, informează Adevărul.ro. Cetățenii francezi își vor desemna candidatul de dreapta și de centru pentru cursa pentru prezidențiale, programată pentru anul viitor. Cursa între cei trei favoriţi, Alain Juppe, Nicolas Sarkozy şi Francois Fillon, este extrem de strânsă.alegeri

De la ora locală 8 (9 ora României), la ora locală 19 (20 ora României), cetăţenii francezi cu drept de vot dispuşi să plătească o taxă de doi euro şi să declare pe proprie răspundere că împărtăşesc “valorile republicane de dreapta şi de centru”, îşi pot vota candidatul preferat la cele aproximativ 10.000 de secţii de vot din ţară.

Bruno Le Maire, Nathalie Kosciusko-Morizet, Jean-François Copé şi Jean-Frédéric Poisson sunt cei care se alătură celor 3 candidați amintiți mai sus. Conform ultimelor sondaje, Juppe este preferat de circa 35% dintre alegători, urmat de Sarkozy (30%) și Fillon, cu 27%.

Alegătorii vor dsemna 2 finaliști dintre candidații precizați anterior, turul doi fiind organizat pe data de 27 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.