Alexis Tsipras va ridica problema lichidităților la summitul UE de la Bruxelles

Premierul elen Alexis Tsipras va ridica problema lichidităților la summitul UE din 19-20 martie, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Guvernului de la Atena, transmit Bloomberg și Reuters, potrivit Agerpres.

”Urmărim să clarificăm acordul din 20 februarie cu Eurogrupul și modul în care acest acord va fi însoțit de furnizarea de lichidități pentru economia Greciei”, a afirmat un purtător de cuvânt al Guvernului elen, Gabriel Sakellaridis, la postul de televiziune Skai TV.

Alexis_Tsipras

Premierul Alexis Tsipras vrea să se întâlnească cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Francois Hollande, președintele Franței, Mario Draghi, șeful Băncii Centrale Europene, și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene (CE), în cadrul summitul UE, care se va desfășura la Bruxelles.

Luna trecută, Eurogrupul a decis să prelungească cu patru luni planul de ajutor financiar pentru Grecia, în anumite condiții. Comisia Europeană a confirmat că autoritățile de la Atena au transmis lista propunerilor de reformă necesare pentru a obține această extindere. Lista include măsuri de combatere a corupției și a evaziunii fiscale, a contrabandei cu combustibil și țigări. De asemenea, autoritățile de la Atena vor să implementeze măsuri de reformare a pieței muncii și să acorde subvenții pentru plata utilităților și pentru achiziționarea alimentelor.

În prezent, datoria Greciei se situează la 315 miliarde de euro sau 176% din PIB, un nivel considerat nesustenabil de mulți analiști și care nu poate fi rambursat în totalitate.

 

.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.