Ambasada Finlandei: Am fi foarte ingrijorati sa fie slabite ANI si DNA. Concluziile urmatorului raport MCV sunt foarte importante

ulla-vaistoAmbasadorul Finlandei in Romania, Ulla Vaisto, considera ca ar fi foarte ingrijorator daca DNA si ANI ar fi slabite de modificarile pe care Parlamentul le-a adus Codului Penal.

Finlanda ar fi ingrijorata in privinta oricarui amendament care ar slabi pozitia DNA si ANI sau ingradi posibilitatile lor sa functioneze. Consideram aceste institutii ca instrumente indispensabile ale luptei impotriva coruptiei in Romania. De asemenea, am considera ca schimbari in legislatia romaneasca ce ar crea prevederi special pentru membrii Parlamentului in cazuri de conflicte de interese sau incompatibilitati ca daunatoare si in contradictie cu procesul de reforme judiciare si masuri impotriva coruptiei”, a transmis ambasadoarea Finlandei pentru Ziare.com.

Intrebata si daca aceste modificari ar afecta sansele Romaniei sa adere la Schengen,  Ulla Vaisto a raspuns: “Guvernul Finlandei va lua in considerare pozitia pe largirea Schengen cu Romania si Bulgaria cand aceasta problema e adusa pe agenda Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne pentru o decizie. Asa cum am mai declarat in mai multe randuri, vrem sa avem un consens in aceasta chestiune. Concluziile urmatorului raport MCV, care trebuie sa apara in ianuarie 2014, sunt importante pentru Finlanda”.

Sursa:  Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.