Ambasada Italiei la Bucuresti organizeaza un eveniment cu ocazia incheierii misiunii Overland for smile 2013

amb itaAmbasada Italiei la Bucuresti organizeaza astazi 19 septembrie la resedinta ambasadorului o intalnire cu presa cu ocazia incheierii misiunii umanitare Overland for smile 2013, arata comunicatul de presa al reprezentantei diplomatice italiene.

Overland for smile este un proiect umanitar inaugurat in anul 2005, destinat oferirii asistentei stomatologice gratuite copiilor gazduiti in centrele de plasament din Romania. La proiectul derulat in fiecare an participa medici dentisti, tehnicieni dentari, specialisti in igiena dentara si asistenti stomatologici italiani care voluntar si gratuit isi dedica o parte din timp acestui proiect. Ingrijirile medicale sunt oferite prin intermediul unui vehicul itinerant IVECO EUROCARGO 4 x 2 dotat cu un cabinet stomatologic cu 3 scaune operative, echipat cu instrumente stomatologice moderne si materiale de inalta calitate, cu scopul de a permite asigurarea de servicii la cele mai ridicate standarde europene.

Scopurile principale al misiunii sunt posibilitatea de a oferi o INGRIJIRE gratuita copiilor aflati in dificultate, de a PREVENI eventualele patologii stomatologice si SCHIMBUL CULTURAL dintre Italia si Romania.

Societatile italiene mari si mijlocii prezente in Romania sau active in Italia sponsorizeaza de ani de zile activitatile Overland for Smile si asigura, prin solidaritatea lor, continuarea proiectului.

Sursa: Ambasada Italiei

Alexandru Padure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.