Ambasada României în Republica Moldova organizează astăzi la Țiganca o ceremonie dedicată Zilei Veteranilor Armatei Române

Ambasada României la Chișinău organizează miercuri o ceremonie militară la Cimitirul Românesc de Onoare din sudul Republicii Moldova, lângă localitatea Țiganca, dedicată Zilei Veteranilor Armatei Române, anunță Radio Chișinău, citat de Agerpres.

Ceremonia urmează să înceapă la ora locală 13:00 şi va cuprinde o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, precum şi depuneri de flori la mormintele ostaşilor români şi un program artistic susţinut de elevii din localitate.

Ziua Veteranilor de Război este sărbătorită anual la data de 29 aprilie și celebrează meritele acestora pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.

Cimitirul de lângă Ţiganca se află în judeţul Cahul (aproximativ trei km de Prut), unde şi-au pierdut viaţa mii de soldaţi şi ofiţeri ai Armatei Române în luptele cu Armata Roşie din iunie-iulie 1941.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.